joi, 16 iulie 2009

De ce sa fim corecti?

Traim intr-o societate corupta, o societate plina de oameni care nu vor decat sa fie bogati si daca se poate cat mai repede si prin cat mai putina munca, lucru care ne face sa fim avizi si nebuni. Nu tinem cont de nimic, suntem rauvoitori, calomnianti cu cei ce ne inconjoara, parca avem venin in varful limbii.
Toate acestea le facem din frica, frica de a nu fi altii mai sus decat noi, frica de a nu ramane in urma, frica de faptul ca s-ar putea ca, copii nostri sa nu fie la fel de destepti ca si ai vecinului, etc.
Furia si rautatea se nasc in momentul in care ne este frica de ceva.

Am analizat un pic ceea ce inseamna sa fii corect si incorect in viata de zi cu zi si va scriu concluziile mele.
Spre exemplu suntem atrasi de oameni care au o anumita putere si influenta (primarul, doctorul, notarul) tocmai pentru ca le atribuim lor o parte din ceea ce nu ne vedem in stare sa facem sau ceva ce in mod normal un om care nu ne cunoaste nu ar face-o pt noi, pt ca nu ar fi ceva corect.
Cum te simti cand cineva nu este corect fata de tine? Strangi din dinti? Ti-ar place ca sa poti sa faci dreptate si iti vine sa mori cand ai dreptatea in mana si o poti dovedi insa datorita incorectitudinii altora esti dat la o parte. Oare cum ar fi lumea daca toti am incerca sa fim mai corecti? Fata de noi, fata de vecin, fata de absolut orice!
Prin faptul ca sustinem incorectitudinea nu facem decat sa ajutam la cresterea acesteia, a coruptiei, a nedreptatii.
Ne lasam atrasi cu totii in cercul vicios al rautatilor, al puterii si al influentelor, crezand ca asa vom creste in viata. Minciuna! Crestem prin ceea ce suntem noi.
Sprijinind si tacand in momentul in care se comit ilegalitati/incorectitudini in jurul nostru nu facem decat sa ajutam la cresterea si inmultirea acestui gen de evenimente, iar intr-o zi chiar noi vom avea parte de unul sau de ce nu de mai multe.

De ce am spus toate acestea? Pentru ca sigur multi dintre cei care citesc acest articol au fost martori (sau victime) a unui “eveniment” nedrept/ilegal/incorect.
Ce ati facut in acel moment? Ati reclamat dreptatea sau ati tacut spunandu-va in gand "ehh! las ca n-o fi foc!" sau "asa e in Romania"
Pic cu pic se face plin...Plin in buzunarul celor carora nu le pasa decat de ei, si nu sunt capabili sa vada mai mult decat ziua de azi si de maine, incapabili sa se gandeasca la cum va arata viitorul copiilor lor sau de ce nu al familiilor lor.
Credeti ca o persoana careia nu ii pasa daca e corect sau nu ce face el in acel moment, ii va pasa maine de faptul ca tu i-ai fost "caine credincios" sau ai tacut cand el si-a "facut plinul"?

Oameni buni hai sa intelegem odata pt totdeauna ca binele celuilalt este si binele nostru, deci hai sa nu mai tacem in fata nedreptatilor, in fata “pacatului” celor slabi si nedrepti.

V-am scris din suflet, si o sa va mai scriu, atat cat va fi nevoie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

da daca ai coloana vertebrala si te gandesti ca cel de sus ne vegheaza gandesti ce faci,te gandesti la viitorul copiilor tai ,la faptul ca ce-si "fa lui isi fa" in traducere " nu exista fapta fara rasplata "
Singurul de care ma tem este D-zeu desi in viata am avut mult de pierdut pentru faptul ca am puterea sa spun ce gandesc
Nu vreau sa ajung zilele sa traiesc ceea ce gandesc si sa nu pot sa spun
Trebuie sa se schimbe ceva ,nu se mai poate.....

Vascau Bihor Romania spunea...

Gandeste-te la urmatoarea fraza: NIMIC NU SE PIERDE, TOTUL SE TRANSFORMA!" Oare ai avut de pierdut? Unde si de ce? Dar oare ce ai castigat?

Eu si asta un fel de a privi lucurile...deci?

Trebuie sa se schimbe ceva! Si eu simt la fel, nu stiu de ce simt ca "nu se mai poate continua asa"...undeva se va sparge acest balon...ceva scapa...