vineri, 3 aprilie 2009

Satul Colesti...O lume de vis sau un loc uitat?

Aşezat în partea de sud-est a judeţului Bihor, străjuit de Munţii Bihorului la răsărit şi Munţii Codru – Moma spre apus, satul Colesti reprezinta granita judetului Bihor cu judetul Arad. Acest sat apartine de primaria orasului Vascau. Este un loc unde ocupatia de baza a localnicilor este agricultura si cresterea animalelor.

http://www.satulcolesti.blogspot.com/

24 de comentarii:

Anonim spunea...

da imi place faptul ca pui toate aceste probleme aici si imi place cel mai mult ca si recunosti ca d-nu primar in campanie a sapat repede santuri sa-si faca campanie sa-l alegeti voi desteptii si in colesti si in vascau si le-a lasat in plata domnului .Ai din colesti consilieri care pot rezolva problemele (mircea Dutului si ciucean )dar acum nu pot ca sint prea ocupati sa-l pupe pe primar in fund sa poata obtine unul din ei functia de vice dca pe la judet nu a primit nimic din ciolan.
De ce nu-i intreaba nimeni ce proiecte aduc pe ordinea de zi a sedintelor de consiliu,ce propuneri fac sa aduca imbunatatiri la viata locuitorilor??????
Oricum nu-i intereseaza pina peste 4 ani....
Degeaba expui problemele aici daca nu le dezbati si cu restul oamenilor din oras .
Si oricum daca vrei sa spui ceva urgent ti se pune pumnul in gura si esti tirit prin tribunale pentru calomnie sau ti se pune de un dosar la dispozitia d-lui primar .

Vascau Bihor Romania spunea...

Buna anonimule,
Chiar si eu sunt dezamagit, as vrea sa incep sa vorbesc cu oamenii dar de unde sa incep?
Ma inspaimant cand vad ca de fapt toti pleaca si ca nimeni nu prezinta nici cel mai mic interes pt nimic...
Indiferent cine sunt eu doresc binele zonei si a oamenilor, unul singur nu va reusi, insa poate mai multi impreuna da...
Avem nevoie de tineri cu initiativa, de oameni cu chef de munca...

Vlad spunea...

Salutare prieteni. Nu stiu de ce nu afisati identitatea. Vreti sa tot discutam despre orasul Vascau, Colesti si altele si pana la urma cu discutatul ramanem. Sunt satul de atatea critici si minciuni.Nu se va schimba prea repede aceste mentalitati... este ceva genetic ca si cum ai pune o baba sa tasteze pe calculator... dar nu intelege nimic asa si cu cei care ne conduc. Poate generatiile apropiate mie mai pot face ceva si cele care vin...sper. Mi'ar placea sa va cunosc si sa mai vorbim. Am citit si mai in trecut niste articole dar cand am vazut ce injuraturi si ce limbaj mi'a pierit cheful.Numai bine!

Vascau Bihor Romania spunea...

Buna Vlad,
Cam asa mi s-a intamplat si mie.
Am inceput cu un chef nebun de a aduna cat mai multi tineri asa ca noi, sa discutam si sa ne unim, insa cand am vazut "abuzul" pe care il fac unii...
Critici...sunt foarte multe critici de adus celor care pot face ceva insa stau degeaba, si sunt sigur ca esti de acord cu mine.
Lucruri bune: m-am straduit sa evidentiez si lucrurile bune ale zonei, ca de fapt, datorita faptului ca exista si lucruri bune in zona am creat acest blog.
Eu am tot timpul din lume sa astept ca sa gasesc cat mai multi tineri dornici de schimbare...speranta va muri ultima.

Astept niste articole si de la tine...si de la altii, cum vezi si tu viitorul, ce ai face tu in zona, care este parerea ta despre oras, ce crezi tu ca ar trebui sa facem sa aducem schimbarea mult dorita?

Anonim spunea...

da Vlad ai dreptate dar cred ca tu ai putea si mai mult sa te implici prin faptul ca tatal tau este unul din consilieri .
Dar poate peste putin timp vom discuta si poate ai sa-mi dai dreptate ca in acest oras nu se poate schimba nimic in bine pentru cetateni atita timp cit la conducerea acestui oras va fi clanul Porge (primar ,frate ,sora ,cumnata)
Si iti mai spun un lucru in Vascau poate rautatea si lasitatea oamenilor nu-i lasa sa faca un pas mai departe .
Se multumesc sa birfeasca ,sa poarte grija celorlalti dar daca ar fi o actiune voluntara pentru oras toti s-ar da la o parte.
Daca ar fi petreceri toti ar fi fruntasi.
Chiar daca ai vrea sa faci ceva daca nu ai pozitia sa fii primar sa fii cel care esti principal ordonator de credite ,sau cel putin sa ai in echipa ta consilieri care sa -si doreasca sa faca ceva bun pentru oras nu ai nici o sansa.
Referitor la identitati poate inca nu ai avut de-a face cu clanul ,cind o sa ajunji sa dai declaratii la politie ,sa ai dosar penal si altele ca s-au simtit jigniti ca te adresezi cu tovaras (de conversatie)o sa-ti piara cheful de a o face.
Trebuie sa stii ca poti orice dar nu sa spui ceva la adresa lor.
Eu pot sa traiesc in vascau si fara ei .
Datori a de a-mi plati impozitul si ce tine de mine ca cetatean mi-o fac asa ca n-au ce sa-mi faca .
Pumnul in gura nu mi-l poate pune .
Dar eu sper totusi ca va veni o zi in care D-zeu le va plati.

Vlad spunea...

Sincer eu nu as crede ca daca ar organiza cineva actiuni voluntare sau chiar noi nu am avea oameni care sa participe. Anul trecut mai multi dintre cei de varsta mea am vrut sa organizam un fel de "actiune" prin care sa curatam parcul si gunoaiele de pe cris. Insa nu am prea avut sprijin mai mult din partea adultilor. Ai dreptate tatal meu este consilier si dupa fiecare sedinta il intreb daca reusesc sa voteze ceva sau sa faca ceva dar ca de obicei sunt interese de partid si voturile sunt impartite. De unul singur nu poti sa faci nimic din pacate totul ii politic. Sper ca in vara asta dupa ce termin cu examenele sa facem ceva in Vascau. Am adus si un nou sport in Vascau si anume Paintball si as avea planuri mari in care am putea aduna oameni din multe zone sa vina in Vascau sa joace paintball insa ne trebuie terenuri ameanajate special si la care deja lucrez.O sa vorbesc si cu prietenii mei mai apropiati si restul sa vedem ce am putea face. De atatia ani puteam aduna niste fonduri de la UE dar din pacate pe an ce trece acestea nu mai pot fi accesate. Pacat ca nu sunt bani sau ar putea fi pentru a plati construirea proiectelor care nu sunt ieftine si cum orasul Vascau nu este administrat cum trebuie este foarte greu. Apropo Anonim de petreceri, anul trecut organizam petreceri pe la primarie si veneau multi tineri insa ca de obicei existau persoane care veneau sa strice petrecerile si sa ne trezim cu politia si sa picam drept fraieri din cauza altora. In principiu ar fi o vorba: "Romane fi mai neamț!" Numai bine!

Anonim spunea...

da vlad sint de acord cu tine dar un singur lucru vreau sa-ti spun :
daca tot il intrebi pe tatal tau cind vine de la sedintele de consiliu ce s-a votat si ce nu si daca tot sustii ca "votul de obicei sunt interese de partid si voturile sunt impartite."
Dar normal nu ar fi ca tatal tau si ceilalti consilieri sa reprezinte oamenii care l-au trimis acolo in acel consiliu al orasului?Sa voteze lucruri care sa fie in folosul cetatenilor al acestui oras ?
Nu mi se pare normal va voteze vinzarea padurilor care sa fie doar in folosul d-lui Mateuta (care trebuie sa-si scoata banii care i-a dat sa fie numit mare director ),al lui Fabian si altii.
Ce proiecte a propus d-lui primar in calitate de consilier?
E dreptul lui daca nu a stiut?
E chiar datoria lui de consilier.
In sfirsit a disparut acel tractor cu care carau gunoaiele.
E si asta un inceput,un pas
Din pacate marea majoritate a consilierilor sint marionetele altora ,nu au curajul sa spuna lucrurilor pe nume .
Prin voturile lor ar putea daca ar dori sa directioneze banii spre proiecte care sa aduca aduca pentru orasul nostru multe schimbari.
Si cu bani putini poti sa faci lucruri frumoase,ca intr-o gospodarie .
Nu toti oamenii care au gospodarii frumoase sint foarte bogati ,dar trebuie sa fii bun gospodar si sa stii ce lipseste gospodariei tale.
Din pacate oameni care ar dori sa faca lucrurile astea nu sint lasati ,sint indepartati daca nu sint "pupincuristi".
Deci de la vorbe la fapte e drum lung si poate ca in timp vei ajunge sa te convingi si tu de lucrurile astea.
Dar sper ca acei de virsta ta sa forteze nota si sa reusiti sa schimbati lucrurile in bine .
Doamne ajuta !!!!!!!!

Florin spunea...

Salutare. Dupa cum spune si Vlad cei mai multi care posteaza aici sunt anonimi sau au nume de Cou...si nu mai stiu cum. Daca stam in umbra si in anonimat nu vom reusi nimic. Nu trebuie sa ne fie frica sa ne exprimam un drept pe care toti il avem: LIBERA EXPRIMARE, sa spunem ce este bine si ce nu este in acest oras si in satele de pe langa. Sa spunem ca vara apa nu iese la etajul 4 si ca reteaua de apa este invechita si sparta, canalizare este la fel de invechita. Trebuie sa spunem ca in acest oras traditia si cultura este pe moarte, nu avem un muzeu unde sa putem arata tuturor traditiile, portul popular si obiceiurile specifice zonei. Sa incetam sa vorbim de sub anonimat..si sa fim cum spunea Vlad: ,,SA FIm MAI NEMTI!''

Vascau Bihor Romania spunea...

Buna la toata lumea,
Eu nu as avea nici cea mai mica problema sa ies din anonimat, insa cu parere de rau nu o voi face atata timp cat nu o faceti voi, atata timp cat nu vad suficienta implicare din partea celor care sunt si gandesc ca si mine.

Pe unii dintre voi ii inteleg de ce nu isi spun adevarata identitate, ati vazut ce s-a intamplat cand am deschis acest blog? Cate injurii si cate cuvinte urate aruncate de catre consatenii nostri, prea bine cunoscuti...

Eu am ajuns la concluzia ca "pupincuristii" astia care traiesc bine pe langa Primar ar fi in stare sa iti de-a in cap doar pt ca ai ceva de comentat impotriva lor (si mie chiar imi vine bine sa mai beau o bere cu ei, ca asa ii mai vad cat sunt de ... grozavi).

Deci va astept, sa formam o echipa, voi cei care credeti ca puteti infrunta o mana de ratati ai societatii care isi bat joc de un oras intreg.

Sunt de acord cu anonimul care spune ca omul gospodar nu are nevoie de prea multi bani pt a face ceva frumos si bun.

Oare cand ne vom trezi la realitate sa ne dam seama ca de fapt suntem batjocoriti de o mana de betivi? si de niste oameni care nu au nici o calitate umana...

Ce fain, acum si-au mutat cuibul...sa nu mai fie in vizorul tuturora...vai si amar de noi toti cei care stam si ne uitam la ei si le permitem sa faca ceea ce fac...

si inca ceva...hai sa nu procedam ca si ei, sa le dovedim ca nu suntem niste tarani si niste inculti, hai sa o facem cu clasa...si cu eleganta...ramane de discutat pe tema asta.

Anonim spunea...

sa spunem florin ai dreptate
sa intrebam de ce nu urca apa la etajul 4 ,sa-l intrebam pe d-nu primar de ce la noul proiect de apa si canalizare s-a grabit sa bage in pamint tevile fuga in saptamina cu campania electorala si de atunci nu-l mai intereseaza ,de ce nu respecta lucrarile conform proiectului ,de ce isi bate joc de 4.000.000 eur proiect care are finantarea gata pentru apa si canalizarea orasului .
De ce si pentru drumul de la Cimp nu respecta executia proiectului sa fie executate canalele ,rigolele si sustinerile de drum unde prevede proiectul ??????????????????
De ce consilierii care ar trebui sa fie direct interesati (mircea dutului ,ciucean nu sustin aceste propuneri )?
Eu cred ca oamenii din Colesti care i-au votat pentru aia i-au delegat in consiliu ca sa le fie si lor mai bine.
Ei sint ocupati de plantat brazi nu de lucruri serioase.(trebuie sa-i cinte in struna d-lui Mateuta Liviu)
Chiar daca proiectul drumului si finanatarea s-au obtinut cu meritele altora nu ale lor ar trebui sa aiba atita barbatie si bun simt incit sa recunoasca si sa nu-si aloce metite pe care nu le au.
S-a propus ca pentru scoala de la cimp sa fie reabilitata si transformata in camin de batrini .
Este o zona mult mai frumoasa ca si nucetul care are camin de batrini si care putea asigura 20-30 locuri de munca pentru oamenii din vascau si satele apartinatoare .
Daca se termina drumul la cimp ar fi si conditii pentru exploatarea lui.
Dar probabil daca vor cobori troliile cu lemne nu pentru mult timp se va pastra in conditii bune.
voi generatia tinara invatati sa va cereti drepturile nu va lasati calcati in picioare de niste incompetenti care isi tin de niste scaune calde .
Ei traiesc din impozitele care le platesc eu,tu si toti cetatenii acestui oras .
Nu le place cind le spun aceste lucruri dar ei nu vor sa accepte ca ei trebuie sa fie in slujba cetatenilor si nu invers cum fac ei.
Oamenii sint vinovati ca le este frica sa-si ceara drepturile.

mrxmry spunea...

Damage destructor, crowd disrupter
Youth corrupter, everytimer
Yeah, damage destructor, crowd disrupter
Mainliner, everytimer

Anonim spunea...

dragilor nu va era dor de mrxmry??????????????????

Vascau Bihor Romania spunea...

:))
tu nu stii ca el ne urmareste din umbra? Credeai ca daca nu mai scrie nimic nu urmareste blogul?

:)) :))

Anonim spunea...

ati observat ca atunci cind se atinge coarda sensibila mrxmry reactioneaza ?oare de ce saracu ce probleme o fi avind ? o fi primit bulina neagra ca nu reuseste nicidecum sa depisteze care sinteti "nemernicii " care indrazniti sa spuneti lucrurile astea .
Nimic nu este adevarat .oamenii din vascau au ceva cu ei .nu pot intelege ce
mrxmry dragutule o sa vina si vremuri bune si o sa primesti si o bulina rosie . nu dispera

Vascau Bihor Romania spunea...

:))
ma deci ma distreaza la culme omu' asta...el toate textele astea pe care le baga asa (zicem noi la intamplare) sunt ca sa atinga coarda sensibila a autorului blogului...el nici nu stie cand trece pe strada pe langa acest autor...

Nu are rost sa isi fiarba creierii...nici daca mai cerceteaza un secol nu isi va da seama despre cine este vorba...

Florin spunea...

da cine ii ala mrxmry?

Anonim spunea...

am o mare rugaminte pentru cel care este admninistratorul acestui blog :
am un mesaj pentru cei care macar citesc acest blog care se poate reda prin cuvintele de aur spuse de un roman adevarat Octavian Paler care din pacate nu mai este printre noi macar sa ne spuna acele vorbe .
mesajul este transmis pe youtube :
ROMANIA LUI OCTAVIAN PALER (http://www.youtube.com/watch?v=FeB215_WAtI)
pentru voi generatia tinara sint lucruri care merita retinute si care sa va indrume pasii in urmatorii ani .
Eu am ajunj la virsta de 43 de ani la vorbele lui si
am ajuns sa renunt sa traiesc in jurul unor oameni de nimic .
Am sperat ca am macar o parte de oameni sa-i am de partea mea dar am vazut ca au ales altceva.Alegerea le apartine ,rezultatele se vad
Voi generatia tinara puteti schimba ceva.
Te rog sa pui pe site acest mesaj si sper ca dupa vizionare sa va ginditi ca puteti schimba ceva pentru voi generatia tinara care aveti dreptul la viata si pentru Romania .
Iti multumesc anticipat
Acelasi anomim care incearca sa schimbe ceva

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=gj9wTLVQ4LU&feature=related
concluziile mele care le-am tras din experienta traita in jurul celor care conduc Romania de jos in sus in ultimii 4 ani sint cele invatate de la Octavian Paler si poate voi mai aveti timp sa nu le regretati .

Anonim spunea...

victorie!!!!!!!!!!!!!! in sfarsit am reusit schimbarea .
Colesti are reprezentant in fruntea primariei.

Anonim spunea...

astepatam sa publici ultimele comentarii dar vad ca faci selectiv publicarea lor .
De ce?????????????
Nu prezentau nici un fel de injurii ci pur si simplu niste mesaje poate ar mai fi pus unii oamenii sa mediteze la intimpla in jur

Anonim spunea...

pot sa intreb de ce ultimele mesaje nu le-ati publicat???????????????????????????
Nu contineau un vocabular obscen???????????
de ce ??????????
chiar secventele cu octavian paler credeti ca erau chiar neinsemnate?????????????
are rost oare sa mai discutam?????????

Anonim spunea...

Florine cum poti tu sa spui ca nu cunosti personalitatile Vascaului ????????
Mister MRXMRY este marele informatician al Primariei Dorin Stiole care are saracu sarcina sa distruga blogurile nesimtitilor care indraznesc sa descrie orasul in aceste cuvinte .
Si are misiunea de a descoperi cine sint aceste persoane??/
Acum poti sa dormi linistit ai mai descoperit o personalitate

luci spunea...

Faine pozele cu bivolitele, le-am indicat pe google map sa le vada si altii...

hai, sanatate si spor in toate

la vara oricum dau o roaita prin Colesti (la un pic de calm si sa aprind o lumanare la mormantul strabunicilor)

Anonim spunea...

ce rost are sa tot lungim cine ii bun si cine ii rau,oricum nu se face nimic pentru localitatea vascau si pentru sate,principala activitate a primarului find bautura;vinderea cat mai multor lemne;si luarea de mita.
daca poate pune destule piedici daca nu direct indirect celor care doresc cu adevarat sa faca ceva de folos comunitati