miercuri, 15 iulie 2009

Aspecte...ciudate!

"Munţii noştri aur poartă/Noi cerşim din poartă-n poartă..."
(Oare Eminescu vorbea doar despre aurul din munţii României?)
Oare întâmplător imnul României se numeşte "Deşteaptă-te Române!"?
Oare despre ce fel de deşteptare este vorba?

*Adrian Baciu

2 comentarii:

Anonim spunea...

hai sa ne bucuram putin ca i-am facut sa scrie citeva rinduri si sa-si piarda cinci minute cu ceea ce gandim despre orasul nostru si despre cei cel conduc....
totusi se pare ca le pasa uneori .
Poate cind au pauza intre doua betii.Si atita e bine
Multumim dragi conducatori ai acestui "oras"

Vascau Bihor Romania spunea...

Eu stiu ca trebuie sa stimulez mai mult insa fac si eu cat imi permite timpul, si oricum este mai mult decat nimic...

Vroiam sa iti mentinez ca m-am mentalizat de la inceput sa lupt fara sa astept nimic in schimb, m-am hotarat sa nu mai las nimic neprecizat, vreau sa am ceva de spus si din pacate o pot face din spatele acestui calculator (de moment).
Dezamagit? da sunt foarte dezamagit, oare se poate mai mult decat atat?

Ma intalnesc cu oamenii astia, ii privesc in ochi, ma sperie indiferenta lor, ma intreb oare unde vor ajunge? cat mai au de gand sa continue asa? pana cand?

Se impiedica de toate nimicurile, incapabili fiind sa vada dincolo de aceste nimicuri...se cearta cu vecinul fara sa realizeze ca bunastarea vecinului este si bunastarea lui...
Degeaba am eu supermarket daca vecinul nu are bani sa vina si sa cumpere! Si cei daca el castiga mai mult? Cum sa fac si eu sa castig mai mult? daca el poate si eu pot, insa nu furand si nu golind conturi ale administratiei publice...peste un an si copilul meu va pune de la el din buzunar ca completeze ce am furat eu...mai bine ii folosesc si ii investesc ca pe mai tarziu cu totii sa avem de unde sa "mancam"

Mentalitatea este o problema...inchistarea intr-o prostie mare si rotunda de unde nu e chip sa iesim...si daca este (parerea mea e ca EXISTA CALE DE IESIRE) nu ia nimeni masuri.