marți, 23 iunie 2009

Accident cu cinci victime la Vaşcău


Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.10. Din primele informaţii, se pare că tinerii, aflaţi într-o maşină Dacia Logan, veneau de la Ştei, unde au susţinut examenul de Bacalaureat, şi se îndreptau spre casă, când, în dreptul Fabricii de Pâine din Vaşcău, şoferul a scăpat controlul volanului şi a intrat într-o casă pe marginea drumului.

„Poliţiştii se află încă la faţa locului şi fac cercetări. Se pare că un tânăr de 18 ani din Cărpinet nu a adaptat viteza de conducere la condiţiile de drum - carosabilul fiind umed - a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un imobil. În urma accidentului a rezultat rănirea şoferului şi a celorlalţi patru ocupanţi ai maşinii”, a declarat pentru Bihoreanul.ro inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Cinci echipaje ale Ambulanţei şi trei aparţinând Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare se află încă la faţa locului pentru a le acorda primul ajutor răniţilor şi pentru a-i duce la spital. „Nu avem alte detalii, dar cu toţii sunt în stare gravă, unul e decedat”, a declarat pentru Bihoreanul.ro dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Oradea.

UPDATE:

Toţi ocupanţii maşinii au 18 ani. Potrivit angajaţilor Fabricii de Pâine - care, auzind zgomotul, au ieşit să vadă despre ce este vorba - în urma impactului, tinerii au zburat pur şi simplu prin parbriz. Cel mai grav rănită a fost Ana Maria Laslău, căreia îi curgea sânge din nas, din urechi şi din gură.

Conform dr. Hadrian Borcea, tânăra a decedat în drum spre spitalul din Beiuş, din cauza multiplelor răni suferite. „Răniţii au fost preluaţi de la Vaşcău, de către maşinile Ambulanţei şi SMURD, şi au fost duşi la Spitalul Municipal din Beiuş, pentru stabilizare. Cele patru victime care au rămas în viaţă au fost preluate de două Ambulanţe şi două autospeciale SMURD şi transportate la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. Doi bărbaţi, printre care şi şoferul, sunt stabili, cu leziuni uşoare la nivelul capului, însă celelalte două tinere din maşină sunt în stare critică, având multiple leziuni la cap şi torace”, a mai spus dr. Borcea, care s-a declarat rezervat în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale fetelor.

Doi dintre ocupanţii maşinii, şoferul Gabriel Varga şi fata decedată, Ana Maria Laslău, erau colegi la Colegiul Naţional Avram Iancu din Ştei.

Sursa: http://www.bihoreanul.ro/bihor/accident-cu-cinci-victime-la-vascau-4588729

8 comentarii:

Vlad Sabau spunea...

Dumnezeu sa te odihneasca in pace Ana si ingerii sa-ti fie alaturi....condoleante familiei indurerate. Speram ca restul sa-si revina cat mai repede.

Vascau Bihor Romania spunea...

Doamne sfinte!!! Incredibil!!!
Doamne iart-o pe Ana Maria!!! Condoleante familiei!!! Nu a cuvinte! Sunt socat!

Anonim spunea...

toti sunteti niste incostienti ..si acuma puneti pe seama lui Dumnezeu faptu ca a vrut sa le ia de langa voi ..defept voi dobitocilor sunteti de vina si ele sunt de vina pentru ca au acceptat sa stea langa voi;sa patiti toate asa

Anonim spunea...

imi pare rau pt ana, era o fata foarte frumoasa. sper ca ceilalti sa-si revina. si imi pare rau pt varga, nu merita sa i se intample asa ceva.fii tare si viata merge inainte.

Anonim spunea...

Ana...moarta...n pot sa cred!Era o fata super frumoasa, insa soarta a fost prea cruda cu ea!Am fost sa o conduc pe ultimul drum, insa n pot povesti in cuvintf durerea celor prezenti!Mama sa era pur si simplu distrusa; sora sa la fel.In fiekre seara mama sa, insotita d tatal Anei merg kteva ore la mormantul ei, deoarece mama sa spunea k Anei íi era frica sa adoarma singura si era o persoana uratoasa noaptea.Parintii stau kteva ore la mormantul ei,pana knd considera k Ana a adormit,dup kre cu durerea ín suflet pleaca ínapoi spre casa, fara a uita ínsa de revenirea lor d a 2-a zi pe ínserate.Cat despre Gabriel...e distrus psihic.Knd era ìn spital, l-au auzit unii spunand k dak sora sa, Cristina, va muri el se va spanzura deoarece n mai are pt ce trai!E foarte trist... Dumnezeu sa te odihneasca ìn pace Ana si sa te aiba ìn grija sa, oferind totodata o mangaiere familiei.O mare durere a pricinuit trecerea ta ìn nefiinta.Sa fim totusi cu bagare d seama asupra organizarii vietii, deoarece niciodata n stim knd...

micleea spunea...

Da, intr-adevar, inca nu atrecut durerea pierderii Anei Maria! Ma rog destul de des pentru sufletul ei si il rog pe Dumnezeu za aibe grija de acel suflet minunat acolo unde e! Azi sunt 8 luni si 4 zile de cand nu mai e! A fost si este una dintre cele mai apropoiate fiinte de sufletul meu!
Din pacate, astazi mi-a revenit tot in minte de la moartea ei: acum doua ore m-a sunat mama sa imi spuna ca Lili Baruta, a murit! Nu mi-a venit sa cred! Cum sa ai o boala necrutatoare la 26 de ani???????? O stiu pe Lili de cand era mica! Infiorator! Dumnezeu sa o ierte si sa ii ajute parintii si pe cei dragi, si sa le dea puterea, sa treaca peste aceasta tragedie!

Vascau Bihor Romania spunea...

Sfinte Dumnezeule!
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Orice cuvinte as folosi nu pot sa imi exprim tristetea si durerea fata de familia acestei fiinte care ne-a fost prietena.

Te vom pastra mereu in sufletele noastre Lili!!!

Anonim spunea...

DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE ,LILI BARUTA, SI SA TE PRIMEASCA LANGA EL IN RAI!
VERISOARA RAMONA.