marți, 20 ianuarie 2009

Ganduri, idei, la Vascau...

Am fost foarte suparat, am fost furios ...
Bineiteles am fost acasa de Craciun, si am vazut iar aceleasi lucruri care ma supara de fiecare data cand ma duc acolo.
In schimb au fost foarte buni cozonacii, carnatii, placintele...
A fost frig, foarte frig...si cu atat mai bine, am stat in casa sa ma pot bucura de familia mea si de un vin fiert. Sunt sigur ca pentru multi cei din Vascau, care nu au stat mai mult de 3 zile departe de casa aceste lucruri fac parte din viata de zi cu zi, insa pentru cei care sunt plecati si uita de multe ori in ce zi a saptamanii sunt, uita de cozonaci, de vinul fiert, de prietenii dragi de acasa...aceste ganduri le readuc in minte amintiri frumoase, la fel ca si mie.
Insa Vascaul este pustiu, a ajuns in bataie de joc...populatia este foarte imbatranita, tinerii nu au nici un viitor in concluzie pleaca pentru o viata mai buna departe..."la orasele mari".
Ma intreb, in ritmul acesta peste 10 ani va mai veni cineva la Vascau?

Vali m-a facut sa imi amintesc de zilele in care mergeam in parc, si intr-adevar erau tineri care misunau pe acolo, stateam pe banci si mancam seminte...bineinteles ca nici noi nu stiam ce este ecologia pe atunci...Uite ca anii au trecut si nimeni nu mai sta in parc, nimeni nu mai merge la discoteca, nici la biserica nu se inghesuie lumea...nicaieri...Trist...foarte trist...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar ai dreptate....Discoteca?...am vazut ca nu mai e...Pescuitul pe cris sau pe lac?...printre gunoaie...Parcul...un dezastru...Am fost si eu acasa de Craciun...Deprimant....Foarte deprimant.Chiar daca vin doar odata la 3 luni, de fiecare data mi se pare ca "orasul" se stinge din ce in ce mai tare...Si nimeni nu face nimic.Chiar nu se poate face nimic?

Vascau Bihor Romania spunea...

Da Andrei,
Asa este, nu mai poti merge la pescuit (decat daca mai scapa miculestii cate un bazin de pesti) in rest este atat de poluat incat in cativa ani m-as mira sa mai si curga apa...poate va mai curge mocirla celor care isi au inca canalizarile in Crisul Negru.
Se stinge orasul, se sting oamenii, si nimeni nu se gandeste la un viitor...si chiar daca tu si eu am vrea sa ne gandim la un viitor in orasul nostru natal, sunt sigur ca sansele sa reusim ar fi egale cu 0.
Nu exista nimic acolo care sa atraga un investitor....nu avem forta de munca, nu avem un oras dezvoltat, drumurile sunt cum sunt, daca nu te lupti cu primaria, poate ajungi sa te lupti direct cu fratii micula, care au ajuns sa cumpere tot...gara, pastravaria...primarul...tot.

Eu cred ca putem face ceva pentru orasul nostru, noi tinerii cu initiativa: putem organiza zile pentru curatenia orasului...asa mai scoatem oamenii pe strada, putem organiza ziua pescuitului si cine pescuieste cel mai mare peste sa primeasca un premiu...(imagineaza-ti copilasii ai mici ce incantati ar fi) nu stiu, daca stau bine si ma gandesc am putea face 1000 de lucruri.

Insa, de ce d-l primar nu se ocupa de astfel de activitati care sa intretina tinerii din orasul nostru si sa trezeasca interesul lor pt zona?

Nu stiu Andrei decat ca eu singur nu as reusi, poate eu cu tine, cu Vali, si cu multi altii care sunt sigur ca au ganduri bune vizavi de Orasul Vascau.

Te mai astept cu comentarii, poate le comentezi prietenilor tai de la Vascau despre Blog ca sa ne spuna si ei parerea lor.

Anonim spunea...

Asa , si despre D-l Primar: "E ca apa sfintita, nu face nici bine nici rau, exista ca si materie, undeva acolo...", si apropo ar fi numai buna de bagat pe tevile ramase vraiste pe centura " orasului" Vascau.