marți, 23 decembrie 2008

Nu va este rusine?

Articol publicat in Crisana inainte de a avea loc alegerile in luna iunie. L-am vazut de mai mult timp dar nu i-am acordat atentie pt ca nu l-am citit prea bine...acum insa sunt revoltat...

Cea mai sudică localitate urbană a judeţului, situată în depresiunea Beiuşului, pe cursul superior al Crişului Negru, la 86 km de Oradea, pe DN 76, oraşul Vaşcău are în componenţa sa localităţile Vaşcău, Câmp, Câmp Moţi, Coleşti, Vărzarii de Jos şi Vărzarii de Sus. Cea mai veche atestare documentară a localităţii datează din 1552. Vaşcăul a fost ridicat la rang de oraş în anul 1956, un mare interes economic, cu efecte în plan social, prezentând minereul de fier, piatra de calcar, marmura şi masa lemnoasă, exploatate intensiv de pe teritoriul oraşului, care are o suprafaţă de 6.504 ha, din care 935 ha - teren arabil. Un anume regres resimţit în toate planurile vieţii locuitorilor oraşului în primii ani postrevoluţionari este, în prezent, corectat datorită ofertei de noi locuri de muncă pe platformele industriale de la Sudrigiu şi Rieni ori din oraşul Ştei, care atrag în număr mare forţa de muncă tânără a oraşului. Pe de altă parte, un oarecare număr de investitori locali asigură alte zeci şi zeci de locuri de muncă, ridicând nivelul veniturilor familiale, implicit, ale oraşului. Unităţi de prelucrare a lemnului, de confecţii metalice, de prelucrare a marmurei sau de industrie uşoară sunt dovezi clare ale preferinţei investitorilor pentru această zonă, preferinţe care vor creşte odată cu dezvoltarea infrastructurii oraşului. Noi posibilităţi în această direcţie sunt asigurate în special în ultimii ani, când în funcţia de primar al oraşului Vaşcău a fost ales, în anul electoral 2004, dl FLORIN IOAN PORGE. (sa va fie rusine ca sunteti capabili sa scrieti astfel de minciuni, unde sunt locurile de munca? unde este infrastructura? de la inceput scrieti numai minciuni si numai baliverne...si stai sa vezi pe viitor cand la Stei, Sudrigiu si Rieni vor fi obligati sa de-a oameni afara, datorita crizei financiare...sa vedem cat va mai merge fabrica de ciorapi...si sa nu mai zic de marmura care ofera 10 locuri de munca in acest moment... Cat despre un "oarecare" numar de investitori...decat sa zici 3 mai bine zici oarecare...MARE NESIMTIRE AI IN TINE D-LE PRIMAR....)
"Hotărârea mea de a candida pentru funcţia de primar a avut la bază două motivaţii, să le spun aşa, complementare: Pe de o parte, faptul că, fiind localnic şi cu o bună experienţă în administraţia publică, cunoşteam în amănununt toate problemele sociale ale localităţilor componente ale oraşului, dar chiar şi problemele materiale ale familiilor lor. (adica problemele membrilor familiei tale, ca numai pt ei ai facut ceva si lor le-ai oferit locuri de munca...nu celorlalti tineri sau persoanelor cu nevoi...). Pe de altă parte, a existat dorinţa şi ambiţia mea de a-mi pune în slujba comunităţii şi a evoluţiei oraşului întreaga mea experienţă şi putere de muncă. Sigur că, obţinând învestirea în funcţia de primar, în urma votului exprimat de cetăţeni, angajarea mea în rezolvarea problemelor oraşului a fost graduală, în funcţie de urgenţa lor şi de posibilitatea obţinerii finanţării" (cu totii te intelegem, ai inceput cu ce a fost mai important pt tine si pt familia ta, nu cu ce a fost important pt orasul nostru...si pt noi cetatenii acestui oras) - susţine primarul Florin Ioan Porge. Cel mai important lucru ce trebuia făcut erau drumurile, iar bucuria manifestată de localnici (care drumuri si care localnici, d-le primar tu iti faci impresia ca "localnicii" sunt membrii familiei tale?) pe măsura modernizării arterelor principale din sate l-a încredinţat pe primar că e pe... drum bun.
Mai apoi, interesul s-a oprit asupra altor probleme ale infrastructurii, pe unele rezolvându-le în cei aproape patru ani, (care? exemplu exact si concret...) pe altele demarându-le şi aflate în curs de execuţie, iar altele, urmând calea firească a elaborării studiilor, a proiectării etc."Sigur, în această primăvară ne aflăm la momentul tragerii liniei şi adunării a ceea ce am făcut din ce ne-am propus. (masina, casa...pe dinauntru ca pe afara mai bine o lasi asa ca creada lumea ca esti modest, normal apa de la wc-ul tau iese in strada...un bun exemplu pt orasul pe care il conduci) Iar sinteza pe care o vom face în rândurile ce urmează va oferi locuitorilor posibilitatea aprecierii întregii noastre activităţi, a îndeplinirii angajamentelor şi promisiunilor noastre electorale", conchide primarul oraşului Vaşcău. (daaaaaaaaaaaa, asa este...insa bietii oameni la cat sunt de batrani si la cat sunt de necajiti mai au timp sa se uite la cine esti tu de fapt?)

Lucrări realizate (aici incepe dezastrul)
Îmbunătăţirea calităţii drumurilor, primul obiectiv (doamne sfinte da sa fie adevarat, si oare in ce an... poate dupa ce nu va mai fi el primar)
Aspectul gospodăresc general al unei aşezări, starea de curăţenie şi întreţinere şi totodată chiar punerea în valoare a caselor depinde într-o măsură foarte importantă de starea drumurilor. Dacă acestea sunt desfundate şi nepracticabile, dacă rigolele nu sunt amenajate, dacă praful şi noroaiele sunt prezenţe permanente, atunci nici localitatea respectivă nu va avea o înfăţişare îmbietoare, nu va reprezenta o tentaţie pentru posibilii întreprinzători, indiferent cât de încântător ar fi peisajul înconjurător. (aham, deci si el primarul gandeste ca si mine, insa e mai greu sa puna mana sa faca ceva...si numai fix cand trebuiau facute aceste alegeri, in iunie ti-ai adus aminte de acest aspect...cand ziceai ca te apuci serios de treaba?) În baza acestor considerente, primul gospodar (extraordinar ce cuvinte foloseste reporterul asta...mai ca si eu l-as plati sa scrie ceva despre mine) al oraşului şi-a îndreptat prima atenţie asupra drumurilor. O primă acţiune de modernizare s-a realizat asupra drumului din Vărzarii de Jos, în lungime de 2,5 km, satul fiind asfaltat în totalitate. (e de apreciat...a asfaltat 2.5 km, si ala e de tot rahatul ... asa ca mare grija la cei care circula pe acest drum). În aceeaşi perioadă, anul 2007, a fost modernizat şi drumul din Vărzarii de Sus, în lungime de 3,1 km. (deci in total 5.6 km de sosea asfaltata). Astăzi, a parcurge cele două aşezări este similar cu o preumblare la şosea ori, mai bine spus, cu o plimbare pe o alee în parc (cam asa s-a gandit primarul sa faca soseaua, ca si o alee in parc, ingusta...ca doar pe acolo circula oameni si animale, el fiind singurul care are masina...noi restul mergem la plimbarica pe acolo) neexistând pericolul unei intense circulaţii auto. Cât despre săteni, încă nici nu le vine a crede că lipsa noroaielor şi a prafului este o realitate. (inca nu le vine a crede ca primarul a facut soseaua pana la intrarea in sat...si ca inca in fata caselor mai exista noroi si mizerie...) În cadrul oraşului a fost asfaltată strada Teiului, în lungime de 700 m. (si atat...4 ani de mandat si 700 metri asfaltati in oras? este demn de tot respectul).

Trotuare, intrări şi locuri publice (adica sparte, lipsa si gunoaie pe spatiile publice)
O susţinută atenţie s-a acordat trotuarelor, fiind amenajate pe străzile Apusului şi Cireşului, în incinta Şcolii "Nicolae Bogdan", la Casa de nunţi şi în incinta Primăriei, toate, în anul 2005. (vai ce minciuni gogonate...o sa am grija sa pun poze sa se vada intr-adevar ce a facut el). A fost schimbat gardul împrejmuitor al Parcului central al oraşului, în care se află şi bustul marelului patriot român, fiu al Vaşcăului, Nicolae Bogdan. (si pe langa acest gard acum exista un localnic care e mare patron, si care isi pastreaza materialele pe acest spatiu public...si daca tot ai facut gard ce costa sa schimbi si bancutele din parc? era prea greu sa faci ceva bine pana la capat).

Pe lângă permanenta (adica niciodata) omagiere a martirului cu flori şi coroane, noua şi estetica împrejmuire, în lungime de 180 m, a parcului este o expresie materială a respectului şi cinstirii datorate de români marelui patriot. Tot în anul 2006 a fost modernizată şi Piaţa agroalimentară prin construirea de copertine şi spaţii comerciale. În perioada imediat următoare se va proceda şi la asfaltarea întregii suprafeţe a pieţei. (ehhh, a facut ceva bine si frumos, bravo domn' primar, asta imi place si sa nu zici ca sunt chiar carcotas, la faza asta chiar nu iti mai bag nimic de vina)

Staţia de epurare a fost finalizată (intrebare: funtioneaza?, eu ma indoiesc)
În anul 2007 a fost finalizată construcţia Staţiei de epurare a oraşului, lucrare în valoare de 10,2 miliarde lei. Executată în baza unui proiect modern, staţia va primi într-o primă etapă doar apele reziduale ale Vaşcăului. Pe măsură ce canalizarea se va extinde atât în întregul oraş, cât şi în localităţile componente, punerea în funcţiune a modulelor ei va permite preluarea tuturor apelor reziduale şi purificarea lor prin procesul epurării. (ma repet, functioneaza in acest moment?)

Încălzirea centrală a şcolii
La capitolul lucrări realizate, se poate adăuga o lucrare de mare importanţă, finalizarea, în anul 2007, a încălzirii centrale la corpul nou al Şcolii "Nicolae Bogdan", fapt care va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor materiale ale actului de învăţământ. (bravooooooooooooo)

Lucrări în curs de execuţie: (adica pentru ce an?)
Reabilitarea şcolii
Corpul vechi al Şcolii "Nicolae Bogdan" este supus unei complexe lucrări de reabilitare, în valoare de 3,2 miliarde lei, care va consta în schimbarea completă a acoperişului, înlocuirea uşilor şi ferestrelor cu ferestre şi uşi termopan, zugrăveli interioare şi exterioare, pardoseli noi în sălile de clasă, dar şi montarea unei centrale termice. (stai un pic....deci centrala termica in scoala noua si in scoala veche nu?, copilasii aia micuti ce fac? ingheata de frig?). La sala de sport a şcolii s-au montat geamuri termopan, se lucrează la înlocuirea parchetului.

Construirea sălii de sport (si numai pe tine te putea duce mintea sa pui o sala de sport in curtea primarie...ma omule tu iti dai seama ce ai facut in curtea primariei? cum se poate sa permiti sa existe primaria, o firma si sala de sport in acelasi loc?...Inca ceva, daca peste 5 ani eu voi vrea sa finantez creearea unui teren de tenis?)
O sală de sport de dimensiuni 50 x 52 m, cu o capacitate de 150 locuri, se află în execuţie în incinta Primăriei. Firma câştigătoare a licitaţiei de construcţie, S.C. Simbac Oradea, apreciază că până pe la mijlocul verii, sala de sport va fi predată beneficiarului. (anul?....)

Alimentarea cu apă
Primarul Florin Ioan Porge apreciază că până la sfârşitul lunii iune a.c. se va finaliza alimentarea cu apă a satelor Câmp, Câmp Moţi şi Coleşti, lucrare începută în decembrie 2007. Prin captarea izvorului Izbuc de pe raza localităţii Coleşti, vor beneficia de apă potabilă între 600 şi 900 de locuitori. Lungimea reţelei va fi de circa 6 km, fiecare gospodărie va beneficia de racord şi apometru. Prin această lucrare, Primăria va fi scutită de un mare consum de energie electrică pentru acţionarea pompelor care, în prezent, duc apa în cele trei sate. (saracii oameni, doamne da sa fie adevarat ce zice primarul asta, desi ma indoiesc de cuvantul lui).

În faza proiectelor şi nu numai: (adica in faza ca nu se stie cand se termina...si nici cand se incepe)
Apă pentru oraş prin reţea nouă
O altă lucrare, aflată în faza de proiect tehnic adjudecat, asupra căreia se referă primarul Porge priveşte îmbunătăţirea sistemului de apă uzată din oraşul Vaşcău, prin program USAID, care constă în înlocuirea în totalitate a reţelei de apă din oraş, a cărei vechime este de peste 30 de ani, şi a reţelei de canalizare, implicit a extinderii ei, lucrare în valoare de 12,8 milioane lei (128 miliarde lei vechi), a cărei finalizare va fi în anul 2010. (daca asta va fi gata in 2010 eu ma duc si il pup pe primar si ii fac si o petrecere in cinstea lui. Pana atunci dragi localnici ai orasului Vascau nu consumati apa, reparati-va masinile de spalat in fiecare luna si priviti cum canalizarea primarului trece prin fata casei lui).

Incubator de afaceri (pentru ce este acest incubator de afaceri? si de ce a trebuit sa investeasca atatia bani in asta?)
Este executat proiectul tehnic şi urmează scoaterea la licitaţie în maximum 7 zile, pentru un incubator de afaceri transfrontalier româno-maghiar, având ca amplasare fostul internat al fostului liceu al oraşului. Finalitatea acţiunii este 30 noiembrie 2008. (desi stim din surse sigure ca nu este inca gata desi suntem in luna decembrie).

Foraj pentru apă geotermală (e prima data cand aud de asta...)
În acest moment este deja depusă documentaţia, la Bucureşti, pentru forajul de apă geotermală, în incinta fostei pieţe de animale. Despre avantajele şi binefacerile apei geotermale în viaţa locuitorilor oraşului se pot spune multe, cert este că locuitorii aşteaptă cu maxim interes finalizarea lucrării. (care locuitori ma!!!? eu sunt un locuitor si habar nu am de asa ceva, si iti garantez ca mai sunt ei multi altii care nu stiu despre asta...)

Se vor ridica blocuri ANL (pentru membri familiei primarului se vor ridica blocuri anl, insa hai sa nu ne facem sperante desarte ca astea sunt niste minciuni atat de gogonate...doamne sfinte!!!)
Au fost înaintate solicitări către Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia a două blocuri ANL, fiind stabilită deja şi amplasarea lor.

Încălzire centrală la Primărie (cum toata familia este in primarie, atunci trebuie sa le asigure un confort, nu? de ce sa faca anumite imbunatatiri pt o mai buna functionare a primariei??? mai bine sa puna incalzire...de calculatoare si de oameni competenti nu avem nevoie...)
În curs de derulare se află un proiect, aprobat deja, în sumă de 1 miliard lei, pentru caloriferele şi alte materiale auxiliare necesare pentru încălzirea Primăriei şi a Casei orăşeneşti de cultură.

Pe drumuri de munte (ca si o ultima faza, primarul se gandeste la turism...desi asta ar trebui sa fie pe primul loc. Turismul ne-ar ajuta sa iesim din mizeria in care suntem acum, pt ca avem potential si asa ar ajunge lumea sa ne cunoasca, sa vina sa vada cate frumuseti avem...vai si amar de noi!!!)
Până în anul 2013, se va dezvolta şi turismul, plecând de la faptul că în perimetrul oraşului se află Peştera Câmpeneasa, unde se vor face dotări şi amenajări care să atragă un mare număr de turişti, iubitori ai naturii. Se are, de asemenea, în vedere crearea unei arii protejate, până la Gura Honţ şi Moneasa, în care vor fi cuprinse şi satele Câmp, Câmp Moţi şi Coleşti.

Si agricultura?
Si crearea a noi locuri de munca?
Ceva concret se poate domnule primar?

Se poate ca intr-un oras ca si Vascaul sa se faca atat de putine lucruri?
Atat de multi bani investiti si atat de putine rezultate?
De ce nu s-au asfaltat strazile in Vascau? de ce nu avem cosuri de gunoi?
Atatea laude pt o nimica toata?

Atat de multe laude, doar intr-o campanie electorala...dupa care se uita pur si simplu si se traieste cu nepasare...cu indiferenta...

Nu mai departe uitati-va acum in pragul sarbatorilor, cei care sunt din grupul primarului ce cuvinte stiu folosi...si ce comentarii stiu face...cum se stiu comporta...ce asteptati atunci de la astfel de oameni?
Sa impodobeasca un oras frumos de sarbatori? sa aduca bucurie in sufletele copilasilor, daca ei nu se pot imparti pe cadourile cumparate pt cei mici?
... pt ca noi locuitorii acestui oras l-am votat, insa tot noi suntem cei care avem dreptul la A CERE!!! Meritam mai mult...vrem mai mult...numai daca cerem o sa avem mai mult!

Sarbatori Fericite!!!

16 comentarii:

Vascau Bihor Romania spunea...

as dori sa ii spun cetateanului nostru care ne mentine informati ca asteptam sa mai imparta cu noi picanterii...si vreau sa ii mai transmit ca ne apropiem cu pasi repezi de prima pagina in google, ceea ce inseamna ca intr-un viitor apropiat vom avea si mai multe vizite...cometarii...

cu toate riscurile am moderat comentariile, ca totusi nu suntem la usa cortului sa ne injuram ca tiganii si nici sa vb atat de pornografic, noi vrem sa obtinem ceva: sa fim un oras care sa se dezvolte normal, copii nostri sa aiba un viitor in acest oras si nu sa ii vedem plecand departe de noi pt a-si castiga painea...

asadar...astept...sper si visez la ceva mai bun.

Anonim spunea...

Pentru cultura ta proasto ,analfabeto,inculto,sala de sport sa ridicat pe singurul loc disponbil pe raza orasului ,suprafat existenta ,deoarece nicaieri nu exista acest spatiu .CEL MAI TARE CARE TE VA DISTRUGE!!!(pt. afirmatia despre sala de sport).

Anonim spunea...

Pentru cultura ta proasto ,analfabeto,inculto,sala de sport sa ridicat pe singurul loc disponbil pe raza orasului ,suprafat existenta ,deoarece nicaieri nu exista acest spatiu .CEL MAI TARE CARE TE VA DISTRUGE!!!(pt. afirmatia despre sala de sport).

Vascau Bihor Romania spunea...

Anonimule cred ca nu am fost suficient de clar cu tine...Ori scrii ca si toti oamenii ori comentariile tale nu mai apar in pagina!!!
Deci ti-am publicat 2 comentarii din 3...daca mai folosesti in continuare cuvinte pornografice nu voi mai publica nimic, intelegi mataluta?

Acum mai vreau sa imi cer scuze fata de Emi, sincer nu m-am gandit ca acest blog ii va crea probleme ei sau altcuiva...adica sa se ajunga pana aici, la a fi injurati, amenintati...etc
Iar la Oni vreau sa ii spun ca nu ii fac nici o propaganda si nu sunt de partea lui, nici impotriva, asa cum nu sunt nici pt Florin si nici impotriva lui.
Nu am treaba cu nici un partid, imi doresc doar un oras mai curat, si imi este tot una cine isi va duce misiunea la final.
Repet asta deja pt a mia oara...si sper sa va intre bine la cap...nu sunt impotriva nimanui, nu sunt Emi...nu sunt Oni...sunt un simplu om...care vrea ceva mai mult...
E chiar atat de greu de inteles?

Vascau Bihor Romania spunea...

cat despre sala de sport...ma indoiesc ca era singurul loc liber...putin mai mult interes din partea voastra si ar fi putut fi chiar ceva grozav...
Se putea face si in afara orasului...ca nu ar fi fost o problema, asa cu timpul s-ar fi putut dezvolta un adevarat camping, sau o adevarata zona de vacanta pt copii, si multe altele, dar cand vezi ca si calul numai inainte...e clar ca faci doar gandindu-te la ziua de azi nu si la ziua de maine...
asa dragii mei vom face pe naiba...

cand veti merge sa va casatoriti la primarie, va trebui sa includeti in poza de la nunta pe muncitorii de la mica fabricuta, si pe toti copii neastamparati de la sala de sport...ba chiar poate va treziti cu o minge in cap...nu se stie...
in loc sa fie curtea primariei o adevarata gradina, cu flori, cu pomi...unde oamenii (ca toti oamenii din lumea aceasta) sa isi faca poze, sa fie o atmosfera placuta...
deci numai cand ma gandesc la asta imi dau seama ce are primarul nostru in cap si ma ia cu lacrimi de crocodil...
cat pot fi unii oameni de lipsiti de inspiratie...

cetatean spunea...

loc pentru sala de sport era si unde este piata de animale ca tot terenul primariei este decat la primarie era mai bine acolo
Dar atunci de unde mai imaprtea d-nu primar locuri de casa (florica laii,spraila ca doar sta prin spitale cu neamurile)Am inteles ca primaria mai are teren din moment ce vrea proiect ptr ANL.
asa ca draga anonim lasa textele ca nu era unde se amplasa in alta parte

Anonim spunea...

draga blogule te rog sa le inregistrezi si pe ale anostre comentarii fii corect te rugam cum o curva poate scrie asa ceva despre noi si noi putem scrie despre ea fii corect ca te bate dumnezeu te rugam mult sa le publici si pe ale noastre

Vascau Bihor Romania spunea...

imi pare tare rau de voi baieti, si de tine anonimule si de mrxmry...insa nu accept injuraturi pe blog...nici in romana nici in engleza...si asa am permis deja prea multe...

daca vrei sa iti apara comentariile vei renunta la cuvintele obscene...si la injuraturi...nu e un blog de tigari

te rog mult sa ma intelegi..., daca ai ceva de spus fa-o insa fara injuraturi...ok¿

Anonim spunea...

ba, dar mare-i gradina Vascaului....In loc sa se faca ceva in orasul nostru de rahat.Eu a-si vrea sa vin sa investesc in Vascau.Si pe langa mine a-si putea sa mai aduc inca vreo cativa investitori.Dar pentru ce? Exista vreun plan de sprijin pentru investitori? Planuri? proiecte? Informare?Actualizari la site-ul primariei?Sunt ceva facilitati pentru mine, ca si investitor?.Cat despre ce s-a construit in ultimii ani in oras, diferentele nu sunt defel vizibile.
Apropo, buna idee cu blogul.Felicitari.

Vascau Bihor Romania spunea...

Buna Andrei,
Si eu gandesc exact ca si tine, si de aceea am si pornit acest blog...mi se pare ca in Vascaul ala, oamenii hiberneaza pur si simplu...si atat.
Si eu as investi, si as vrea sa aduc investitori in acea zona, care stim ca are potential...insa se ocupa cineva de asta? cand pui piciorul intr-o asemenea mizerie si pustietate nu iti mai vine nici sa mori...
Am fost la Vascau intre Craciun si Anul Nou...deci...nu am facut altceva decat sa visez la tot ceea ce am putea avea...liniste, bunastare, etc..
O sa va mai spun eu intr-o noua postare cat de curand ca iar m-am cam dat la o parte...insa nu pt totdeauna, sunt doar momente...

Mersi Andrei...te mai asteptam cu idei...si poate o mana de ajutor...

Anonim spunea...

SALUT
... SALUT IDEEA BLOGULUI SI PE TOTI ACEIA CE ISI POT IMPARTASI IDEILE CU AJUTORUL LUI, IN MOD CIVILIZAT.
VREAU SA ATASEZ CUVINTELOR VOASTE O PARERE CAT DE CAT (MAI)AVIZATA DESPRE MAGARIA "AUTORIZATA" DIN CURTEA PRIMARIEI, DEPLANG ACEASTA SITUATIE, FARA SA ACUZ PRIMARUL SAU AUTORITATILE, ESTE TOTUSI INADMISIBIL SA PLASEZI SALA DE SPORT CARE ISI PUTEA GASI CU SUCCES LOCUL LA CENTURA ORASULUI UNDE CUM AMINTEA UN ANTESCRIITOR SE PUTEA DEZVOLTAUN PROIECT AMPLU DE LOISIR, DAR CE SA MAI VORBIM DESPRE FABRICA COLOCATARA A ACELEASI CURTI...
PE LANGA ACESTE 2 FAPTE AS DORI SA AMINTESC UNUL GREU DE INTELES: IN URMA CU CEVA TIMP PARCUL CENTRAL AL ORASULUI A PRIMIT DIN PARTEA AUTORITATILOR UN CADOU NESPERAT... UN GARD , CARE SA-L "PROTEJEZE" DE INFRACTORI UMANI SAU "ANIMALI" SI SA-L PASTREZE "INTACT"! IN URMA ACESTUI CADOU S-A INTAMPLAT UN LUCRU NEASTEPTAT - VIATA DIN PARCUL AMINTIT, CARE ALTA DATA ERA UNA EFERVESCENTA, S-A MUTAT IN DIVERSE ALTE LOCURI SI ASTFEL PARCUL A RAMAS GOL, FIIND PERCEPUT CA O BARIERA (PARCUL ARE ACUM DOAR 2 USI ... AUZI PARC CU GARD SI USI:))) IN MIJLOCUL LOCALITATII... SI TOATE ASTEA PENTRU CA VACILE CONTRIBUABILILOR SA NU PERIMEZE AVUTIA PUBLICA.MA INTREB SI VA INTREB LA CE TREBUIE UN GARD CARE SA LIMITEZE PROPRIETATEA PUBLICA DE CEA PRIVATA A STATULUI? DAR DE FAPT NU AS VREA SA UIT CA VASCAUL E UN SAT MARE IN CARE LOCUINTELE BENEFICIAZA DE CURTE DIN FATA SI OCOL DE PASARI, E ACELASI LUCRU TRANSPUS LA O SCARA MACRO...
SPER CA TOTUSI IN PARC SA NU SE CONSTRUIASCA VREO MAGHERNITA HIDOASA, IMENSA SI PROST AMPLASATA.
DEPLANG ACEASTA SITUATIE ,SI DOAR ATAT.
VA MULTUMESC INCA O DATA.
STUD. ARHITECT VALENTIN ANDREI DOLOG TIMISOARA

Vali Dolog spunea...

SALUT
... SALUT IDEEA BLOGULUI SI PE TOTI ACEIA CE ISI POT IMPARTASI IDEILE CU AJUTORUL LUI, IN MOD CIVILIZAT.
VREAU SA ATASEZ CUVINTELOR VOASTE O PARERE CAT DE CAT (MAI)AVIZATA DESPRE MAGARIA "AUTORIZATA" DIN CURTEA PRIMARIEI, DEPLANG ACEASTA SITUATIE, FARA SA ACUZ PRIMARUL SAU AUTORITATILE, ESTE TOTUSI INADMISIBIL SA PLASEZI SALA DE SPORT CARE ISI PUTEA GASI CU SUCCES LOCUL LA CENTURA ORASULUI UNDE CUM AMINTEA UN ANTESCRIITOR SE PUTEA DEZVOLTAUN PROIECT AMPLU DE LOISIR, DAR CE SA MAI VORBIM DESPRE FABRICA COLOCATARA A ACELEASI CURTI...
PE LANGA ACESTE 2 FAPTE AS DORI SA AMINTESC UNUL GREU DE INTELES: IN URMA CU CEVA TIMP PARCUL CENTRAL AL ORASULUI A PRIMIT DIN PARTEA AUTORITATILOR UN CADOU NESPERAT... UN GARD , CARE SA-L "PROTEJEZE" DE INFRACTORI UMANI SAU "ANIMALI" SI SA-L PASTREZE "INTACT"! IN URMA ACESTUI CADOU S-A INTAMPLAT UN LUCRU NEASTEPTAT - VIATA DIN PARCUL AMINTIT, CARE ALTA DATA ERA UNA EFERVESCENTA, S-A MUTAT IN DIVERSE ALTE LOCURI SI ASTFEL PARCUL A RAMAS GOL, FIIND PERCEPUT CA O BARIERA (PARCUL ARE ACUM DOAR 2 USI ... AUZI PARC CU GARD SI USI:))) IN MIJLOCUL LOCALITATII... SI TOATE ASTEA PENTRU CA VACILE CONTRIBUABILILOR SA NU PERIMEZE AVUTIA PUBLICA.MA INTREB SI VA INTREB LA CE TREBUIE UN GARD CARE SA LIMITEZE PROPRIETATEA PUBLICA DE CEA PRIVATA A STATULUI? DAR DE FAPT NU AS VREA SA UIT CA VASCAUL E UN SAT MARE IN CARE LOCUINTELE BENEFICIAZA DE CURTE DIN FATA SI OCOL DE PASARI, E ACELASI LUCRU TRANSPUS LA O SCARA MACRO...
SPER CA TOTUSI IN PARC SA NU SE CONSTRUIASCA VREO MAGHERNITA HIDOASA, IMENSA SI PROST AMPLASATA.
DEPLANG ACEASTA SITUATIE ,SI DOAR ATAT.
VA MULTUMESC INCA O DATA.
STUD. ARHITECT VALENTIN ANDREI DOLOG TIMISOARA

Vali Dolog spunea...

SALUT
... SALUT IDEEA BLOGULUI SI PE TOTI ACEIA CE ISI POT IMPARTASI IDEILE CU AJUTORUL LUI, IN MOD CIVILIZAT.
VREAU SA ATASEZ CUVINTELOR VOASTE O PARERE CAT DE CAT (MAI)AVIZATA DESPRE MAGARIA "AUTORIZATA" DIN CURTEA PRIMARIEI, DEPLANG ACEASTA SITUATIE, FARA SA ACUZ PRIMARUL SAU AUTORITATILE, ESTE TOTUSI INADMISIBIL SA PLASEZI SALA DE SPORT CARE ISI PUTEA GASI CU SUCCES LOCUL LA CENTURA ORASULUI UNDE CUM AMINTEA UN ANTESCRIITOR SE PUTEA DEZVOLTAUN PROIECT AMPLU DE LOISIR, DAR CE SA MAI VORBIM DESPRE FABRICA COLOCATARA A ACELEASI CURTI...
PE LANGA ACESTE 2 FAPTE AS DORI SA AMINTESC UNUL GREU DE INTELES: IN URMA CU CEVA TIMP PARCUL CENTRAL AL ORASULUI A PRIMIT DIN PARTEA AUTORITATILOR UN CADOU NESPERAT... UN GARD , CARE SA-L "PROTEJEZE" DE INFRACTORI UMANI SAU "ANIMALI" SI SA-L PASTREZE "INTACT"! IN URMA ACESTUI CADOU S-A INTAMPLAT UN LUCRU NEASTEPTAT - VIATA DIN PARCUL AMINTIT, CARE ALTA DATA ERA UNA EFERVESCENTA, S-A MUTAT IN DIVERSE ALTE LOCURI SI ASTFEL PARCUL A RAMAS GOL, FIIND PERCEPUT CA O BARIERA (PARCUL ARE ACUM DOAR 2 USI ... AUZI PARC CU GARD SI USI:))) IN MIJLOCUL LOCALITATII... SI TOATE ASTEA PENTRU CA VACILE CONTRIBUABILILOR SA NU PERIMEZE AVUTIA PUBLICA.MA INTREB SI VA INTREB LA CE TREBUIE UN GARD CARE SA LIMITEZE PROPRIETATEA PUBLICA DE CEA PRIVATA A STATULUI? DAR DE FAPT NU AS VREA SA UIT CA VASCAUL E UN SAT MARE IN CARE LOCUINTELE BENEFICIAZA DE CURTE DIN FATA SI OCOL DE PASARI, E ACELASI LUCRU TRANSPUS LA O SCARA MACRO...
SPER CA TOTUSI IN PARC SA NU SE CONSTRUIASCA VREO MAGHERNITA HIDOASA, IMENSA SI PROST AMPLASATA.
DEPLANG ACEASTA SITUATIE ,SI DOAR ATAT.
VA MULTUMESC INCA O DATA.
STUD. ARHITECT VALENTIN ANDREI DOLOG TIMISOARA

Vascau Bihor Romania spunea...

Buna Vali,
Imi pare bine sa aud noutati de la tine pe aceasta cale si ma surprinde in mod placut comentariul tau.
Impartim aceeasi idee se pare, desi ne desparte o mica diferenta de varsta.
S-ar putea face multe pentru orasul /satul nostru insa ar trebui sa fie cineva sa faca, asa din cer nu cade nimic.
Pregatesc cateva articole noi pentru blog, sper ca sa fii un cititor in continuare si sa ne mai ajuti cu idei.
Mai mult, am gasit un nou ajutor, o iubitoare a naturii, care nu s-a nascut in Vascau, nici in Carpinet, o bucuresteanca care iubeste zona noastra si imparte aceleasi idei cu noi...va pregatesc o surpriza pentru urmatoarele zile.

Anonim spunea...

SALUT.
SANT BUCUROS SA AUD OPINIILE VOASTRE CONSTRUCTIVE.
NU TREBUIE SA FIM INDIFERENTI ,TRAIM AICI NU!
-IMPREUNA VOM REUSI-LIN

Anonim spunea...

SALUT.
SANT BUCUROS SA AUD OPINIILE VOASTRE CONSTRUCTIVE.
NU TREBUIE SA FIM INDIFERENTI ,TRAIM AICI NU!
-IMPREUNA VOM REUSI-