marți, 14 octombrie 2008

Un orasel in muntii Apuseni

Aşezat în partea de sud-est a judeţului Bihor, pe DN 79, pe cursul superior al văii Crişului Negru, străjuit de Munţii Bihorului la răsărit şi Munţii Codru – Moma spre apus, oraşul Vaşcău şi localităţile din jurul său formează una dintre cele mai pitoreşti zone ale judeţului, fiind în acelaşi timp parte componentă a „Ţării Beiuşului”; situat în culoarul depresionar deluros, la nivelul căruia se realizează întrepătrunderea dintre Munţii Apuseni şi Câmpia de Vest.
Aceasta este descrierea orasului Vascau de pe pagina http://www.primaria-vascau.ro.
Probabil
ca nu primarul nostru a ales aceste cuvinte marete despre oraselul nostru ci vreun narator din vremuri de demult. Dar nu despre asta doresc sa va vorbesc, ci despre faptul ca multa lume poate sa spuna despre aceasta zona ca este frumosasa, pitoreasca, ca aici esti ca in sanul lui Adam, ca este bine, atatea lucruri frumoase ca nu m-as opri din scris...
Ce nu inteleg eu: de ce primarul permite ca un orasel atat de mic sa fie atat de murdar, neingrijit, cu strazile pline de gropi, cu tot felul de ierburi crescute peste masura nebagate in seama de nimeni?
Care este planul pe viitor domnule primar?
Bineinteles daca tu le poti oferi copiilor tai un viitor in alta parte de ce te-ar interesa pe tine ce se intampla cu ceilalti tineri din oras.
O sa trec mai tarziu si la partea cu tinerii din oras care nu au nici un fel de viitor in zona, insa vreau sa insist asupra curateniei din orasul nostru. Cine credeti voi ca va veni sa faca ceva in orasul nostru daca prima impresie va fi una de oras neigrijit, pustiu, sarac, trist. Exista o vorba din popor care spune asa: "D-zeu iti da, insa nu iti baga si in traista". La ce bun ca avem dealuri pitoresti, la ce bun ca D-zeu ne-a dat bogatie daca suntem niste lenesi si niste iresponsabili si ne batem joc...? O mare parte din tineri au luat decizii pe care sunt sigur ca nu le-ar fi luat in alte conditii...au plecat, au lasat tot si s-au dus la altii sa faca profit. Noi nu avem nevoie de ei...e mai bine asa...sa se duca la altii...
Nu pot decat sa afirm in incheierea acestui post "Rusine domnule primar!"
Astept cu mare nerabdare ca toti cei care vor sa traiasca intr-un Vascau mai curat sa intre pe acest blog si sa isi spuna parerea, sunt sigur ca vom reusi impreuna sa gasim o solutie.

12 comentarii:

mrxmry spunea...

mare blogger/ita esti tu mai.
pentru ca o localitate sa fie curata nu primarul trebuie sa faca curat, ci cetacenii acesteia sa nu faca murdarie. cei din familia ta, si nu numai, cam pe unde arunca invelisul de la inghetata? greu imi vine sa cred ca il baga in buzunar daca nu are in fata lui un cos de gunoi. solutii sunt si nu stau toate in primar. cat despre tineretul muncitoresc care nu are unde sa isi desfasoare activitatile specifice fiecaruia nu se poate invinui numai primarul. este un board de consilieri care sa isi puna mintile stralucite la contributie pentru crearea unui viitor al tineretului.
si uite asa ai si tu ocupatie, te mai baga in seama cate unul plistisit si el ca tine???
NAMASTE?

Vascau Bihor Romania spunea...

Of of of.
Nu conteaza cine sunt eu, conteaza cine suntem noi toti.
Decat sa ma critici pe mine si sa ma judeci necunoscandu-ma mai bine ai pune mana si m-ai ajuta sa pun pe hartie solutiile despre care vb in comentariu.
Critici suntem cu totii buni sa aducem insa hai sa facem ceva...
Eu il critic pe primar pentru ca este pastorul turmei...impreuna cu ajutoarele lui, consilierii.
Daca vedem ca sunt incompetenti si nu fac nimic, pt ca har domnului traiesc bine...atunci trebuie sa ii impingem noi de la spate, totul inspre binele nostru si al copiilor nostri.
Schimbarea incepe de la NOI.

cetatean spunea...

Valoarea totală a proiectului: INCUBATOR DE AFACERI 199.999 Eur fara tva din care: 4.000 EUR cheltuieli cu materiale publicitare.

Data terminarii lucrarii 30.11.2008
voi trimite si poze cu stadiul lucrarilor sa vezi ca mai este o saptamna pina in 30.11.2008.

anonim spunea...

ai dreptate mrxmry!!!!!ea vrea becuri pe strada si sa fie curat in vascau.acuma si-a luat si ea o perdea din beculete peste casa aia si acum ii tare vrea beculete prin vascau.priveste draga si uitate ca s-au pus si ghirlande si beculete.nu poti tu compara steiul cu vascaul.dar la mintea ta boul fata capre.si ce mai vrei sa se puna impozit la domnul sandel la materiale da la otilia ca tine tiru acolo sau cumnatutau unde il tine de nici nu poti sa treci de el.uite numai in ciuda nu o sa fie nici un impozit.

anonim spunea...

schimbare???dute ma dracu de proasta niciodata nu o sa fie schimbare pana cand domnul primar nu va avea un canditat serios........dar nici atunci.

cetatean spunea...

vai mare anonim esti pe lume si prost te-a mai facut mamica ta .
frumos vocabular ai atata poti si nimic mai mult.dar cu gunoaie ca si tine nici nu merita sa-si piarda cineva vremea .
Da si ce daca vrea sa fie orasul impodobit cu beculete ,asa ar fi normal dar daca n-ai de la cine cere n-ai
nu poate fi d-nu primar si cu bani in buzunar si cu beculete in oras .
daca au ajuns sa se imparta pe o lada de banane care s-ar fi cuvenit copiilor sa le fie rusine
Mie daca imi trebuie beculete imi cumpar nu am nevoie sa-mi cumpere primarul am atitia bani
Iar cu vicele care este problema ta pune-l draga pe ciucean sau pe dintisoru (coroiu ioan gheorghe) ca ar face echipa super cu primarul.
Banuiesc ca vicele ar fi de mult mai linistit daca ar scapa de niste gunoaie.
Doamne ajuta ca vascauanii sa primeasca ce merita
Cine este acest ciucean ?Ce a facut el pentru vascau?
Cei care l-au sustinut in campanie acum nu mai sint pe placul lui?A trecut de partea primarului dar in turul II cei care l-au ajutat atunci au fost buni ?
Las ca vin alegerile peste 4 ani si atunci isi vede ciuciu si altii adevarata lor valoare .
Pina atunci o sa-si arate adevarata lor fata .Vom trai si vom vedea.....
Iar emi cred ca este o sula bagata in coastele voastre Stim deviza cine nu e cu voi e impotriva si este dusmanul vostru de clasa.
Pacat ca niste oameni de nimic ca si tine stimate anomim sint in stare sa catalogeze pe altii care sint cu o treapta mai sus ca si tine .Poti sa injuri si de mama si de tata pina vei obosi .Atata poti si nimic mai mult .......
craciun fericit

cetatean spunea...

anomim porti conversatie cu mrxmry deci sinteti colegi de munca atunci inteleg de ce esti nervos poate ai si tu sarcina ca si mrxmry sa stai noaptea pe internet sa afli cine scrie de primar .
Da si ce daca emi si multi altii vor beculete in oras ?Ce ati pus voi se numesc ghirlande ?
Asa de trezi ati fost ca si luminarile le-ati pus invers.
Mergeti pina la nucet nu la stei sau in rieni iesiti fratilor din vascau daca vreti sa vedeti ca lumea evolueaza.voi atat vreti de la viata noi vrem mai mult .Sic
Noi nu acceptam viata care ne-o impuneti voi sintem in stare sa ne-o facem singuri
craciun fericit poate te vei calma

anonim spunea...

si tu cine mata esti?te-o pus oni sau emilia care dintre ei sa scrii aici pe blog......oricum si peste patru ani va fi tot actualul primar....daca nu era bun nu il vota.si daca nu facea ceva pentru vascau.tu ar trebui sa taci din gura....ti-am mai spus cainii mor de drum lung iar prostii de grija primarului !!!! nu-i lua in seamna Domnule primar...invidia asta ce face din om.....of Doamne.....si auzi gura mai mica cetateanule!!!! RESPECTE DOMNULE PRIMAR!!!!!

Vascau Bihor Romania spunea...

ei nah d-le cetatean, daca nu o fi primarul insusi care comenteaza pe acest blog atat de frumos despre el...
ce ziceti?
cam asa de taran si incult il vad eu pe primarul de la noi din Vascau.

Chiar auzisem la un moment dat in Vascau (barfe) ca Emi a vrut sa faca nu stiu ce campanie, nu retin detaliile, si ca Primarul a denuntat-o la Oradea...
Daca afla cine sunt eu ii in stare sa ma stranga direct de gat la cat de bun este scaunul pe care sta.
Chiar asa, nu ne intereseaza scaunele voastre si nici banii vostri, dar faceti ceva pt orasul asta daca tot sunteti atat de buni de injurat...si daca tot este primarul atat de capabil...

Rusine!!! Stimate primar!!!

Vascau Bihor Romania spunea...

schimbare!!!
pe mine nu ma intereseaza daca schimbarea o va face primarul actual sau cel care va veni dupa!!!
sau cel care il schimba pe florin inainte de terminarea mandatului...
prevad vremuri grele si asta ii enerveaza pe oameni...deci pregati-va pentru ca orice situatie de criza aduce dupa sine incidente neplacute!!!
si atunci nu va mai conta cine sunt eu: emi, oni sau macaroni!!

Anonim spunea...

din pacate il vom mai avea primar inca vreo 3 ani. Vezi ce pot face cativa banuti plasati la cine trebuie in campania de anul trecut?

Anonim spunea...

Va salut si vad ca aici se discuta despre Vascau,primar,consilieri,etc...Poate sunt un pic deplasat,dar,desi nu stau si nu lucrez(ce sa lucrezi in Vascau?)aici,este totusi orasul meu natal si ma intereseaza pt. ca am familia in Vascau si vreau sa ma intorc cit mai curand posibil.Tot ce vreau sa va zic este ca in Vascau nu se poate mai mult,pana cand nu vor fi oameni seriosi,integrii si fara interese materiale.Va aduc aminte ca,dupa ,,Revolutie,,tatal meu a fost propus pt.postul de primar,dar datorita unui anume Teaha Mircea,a renuntat.Celor mai in etate numele de Calutiu Ioan sigur le spune ceva,dar altele erau interesele atunci.Ma rog...nu comentez cum ar fi aratat Vascaul cu el...nu stiu.Pe actualul primar il stiu ca fundas la Biharia Vascau.Diplomele din ultimii ani nu cred ca au ceva in comun cu studiul si invatatura(cum o stiam,altadata)Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni dar trebuie sa deschidem un pic ochii pt. ca este pacat sa pierdem alte oportunitati.D-zeu sa ne lumineze!