luni, 27 octombrie 2008

Oare?

Primarul nu este doar "gospodarul sef", ci si "parintele"cetatenilor din localitate. Atat al tuturor (la modul global), cat si al fiecarei categorii de varsta (de la copii la pensionari), sau socio-profesionale (artisti, persoane cu handicap, prieteni ai animalelor, femei, etc.).

9 comentarii:

mrxmry spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mrxmry spunea...

oooooooooooooo...ce îmi place bloggul ăsta. când vedem texte din astea "... Imi permit sa deschid acest blog pentru a discuta cu tinerii din acest oras pentru a vedea daca sunt interesati sa lupte impotriva unui primar dezinteresat ..." din partea celor care vor să ajute oraşul în evoluţia lui spre modernism şi contemporaneitate nu se poate să nu ne simţim mult mai bine ştiind că ei vor ca noi să aspirăm spre cele mai înalte culmi posible. dar nu se lasă cu una - cu două şi ne întăreşte suspiciunea de binevoitor pentru oraşul nostru prin acelaşi gen de afirmaţii fără ca nici un dubiu să ne slăbească încrederea pentru el/ea. prin postul de azi îmi accentuezi părerea că tu sigur ai ceva împotriva primarului şi nicidecum intenţii de a ajuta comunitatea, cel puţin prin idei, fie ele şi nebune.
cred că scopul menit al acestui blogg este cu totul altul decât cel pe care îl prezinţi tu ca fiind cireaşa de pe tort din care vrei ca tot mai mulţi să se înfrupte. părerea mea este că degeaba te critic eu pe tine prin tot felul de commenturi sarcastice sau că tu şi/sau alţii îl criticaţi şi îl mânjiţi pe primar cu tot ce vă vine, nu facem altceva decât să ne cunoaştem mai bine între noi. dacă vrei să fi faptic/ă fă-o. ai vrut să faci ceva pt. oraş şi nu te-a lăsat/ajutat primarul? ai fost să îi ceri ajutorul? i-ai desfăcut cartea în faţă şi te-ai mirat şi tu sau pur şi simplu i-ai aruncat-o între ochi? iar dacă eşti aşa binevoitor ca locuitor al oraşului postează aci şi tu o soluţie viabilă, fără să te acuze nimeni de rasism, discriminare şi tot ce ţine de ele, pentru a putea să strămutăm (cred că sună destul de european) mica şatră de ţigani, de care nu cred că eşti dependent/ă, în afara oraşului. după ce rezolvi o astfel de problemă ai tot dreptul, din partea mea, ca cetăţean al oraşului să îl acuzi în fel şi ce-ţi pasă ţie chip de lut pe primar. până atunci nu zic că am pretenţia să nu mai vorbeşti prostii la adresa primarului, dar fără să ştii nu mai poşta. de unde ştim noi că voi ăştia cu creşterea oraşului nu puneţi piedici pe ici pe colo primarului?
prin "gospodarul sef" şi prin "parintele" cetatenilor din localitate nu ştiu ce înţelegi. îţi zic eu ce ştiu -> ăsta a fost primul primar care mi-a acordat cel puţin un salut pe stradă când treceam unul pe lângă altul fără ca măcar să mă ştie. şi cred că e dispus să aibă cel puţin o discuţie cu oricine, indiferent de rang social/politic/...
aşa că ... dacă încă mai ai puţine intenţii de a ajuta comuniatea oraşului nostru, şi nu de a aduce o imagine de kkt primarului, prin promovarea acestui blogg, te rugăm să o faci într-un alt mod, deoarece prin acesta nu o să reuşeşti. pentru îmbunătăţirea imaginii primarului sper ca comunitatea oraşului să te împingă spre abis în crearea altui blogg cu destinaţia precisă de a deteriora anumite aspecte ale mulţimii.
vaya con dios ...

Vascau Bihor Romania spunea...

:)) tu ai ce ai cu primarul...il ridici in slavi ca si cum ar fi un sfant sau cine stie ce bun samaritean.
Iti promit ca fac o lista cu tot ce consider ca ar fi putut sa faca primarul in Vascau, ce cred ca ar trebui accentuat, cum, si o sa justific in continuare de ce spun ca trebuie sa ii fie rusine...

Imi dau seama ca vorbind de un oras ca si Vascaul care are 60.000 de locuitori...:D e de remarcat ca primarul te-a salutat pe strada...
Ce e asa de grozav? Te-a salutat Bill Clinton sau ce?

Si ce te-a deranjat atat de tare in legatura cu ultimul meu post?
Am zis ceva rau? Am acuzat pe cineva de ceva?

Poti sa zici ce vrei de primarul nostru (nu ii mentionez numele ca nu are rost) insa majoritatea cohanilor l-au votat in lipsa altuia mai bun...pur si simplu nu aveau pe cine altcineva sa voteze...

Eu i-am propus primarului cateva chestii (indirect) insa "nu se poate", "nu avem bani", "incercam", "sa vedem"...etc

Din sursa sigura iti spun ca primarul si cu consilierii lui nu au fost capabili sa intemeieze un proiect pt o finantare...
Nu continui sa mai dezvalui ce stiu despre primar si despre alte personaje din Primarie (informatii care le stiu direct de la sursa) pentru ca repet nu am creat acest blog pentru a barfi ci pentru a evidentia lipsa de interes a primarului pentru orasul Vascau.

Las-o balta ca nu ma convingi nici pe mine si nici pe locuitorii din Vascau care sunt deja satui de prostiile de la primarie...

mrxmry spunea...

bun. eu iti dau o palma ... tu zici ca te-am omorat. pe clinton nu il salut eu. puteai gasii alt exemplu. ti-am scos in evidenta faptul ca e singurul dintre primarii orasului care m-a salutat.
nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. tu vrei sa ii convingi ...

Vascau Bihor Romania spunea...

Nu imi place sa aprofundez astfel de lucruri insa nu crezi ca poate trebuia sa ii saluti tu pe fostii primari?
Poate erai prea copil, poate ai stat prea putin in zona ca sa te cunoasca...etc, motivele pt care nu te salutau pot fi foarte multe.

Nu mi-ai dat nici o palma, tu zici eu raspund...si uite asa pierdem timpul...
Si tu ai idei despre ce ar trebui sa facem, cum...De ce nu vrei sa imi scrii despre asta?
E mai usor sa imi spui mie ca nu procedez cum trebuie?
Ce te deranjeaza de fapt?

Ce zici...ce ne propui?

cetatean spunea...

da intra-adevar un primar prin ce este ar trebui sa reprezinte o comunitate dar in cazul nostru nu cred ca multi oameni din comunitate nici in cele mai urite vise ale lor se regasesc in comportamentul,caracterul primarului de vascau.
felicitari inca o data pentru blog si pentru problemele puse si cred ca bine inteleg ca faci parte din generatia tinara care a invatat sa-si ceara drepturile ,sa-si doreasca multe lucruri bune si frumoase de la viata .
eu iti spun sincer fac parte din generatia de peste 40 de ani care am trait cu speranta ca macar copii mei sa prinda vremuri in care sa poata sa spuna cu voce tare ce gandeste , sa vada ca traieste intr-o tara in care scara de valori sa fie cea de competenta nu cea de pile.
da ai dreptate vascau a fost un oras mic si frumos ,care a avut o scoala cu renume si profesori care si-au pastrat demnitatea si care au stiut sa-si castige respectul copiilor si al parintilor (ex d-na zdrinca ,d-na micula ,tugui ,d-na zaharia etc la care la ora ti-era rusine sa mergi fara lectia invatata)
eu din experienta iti spun ca am incercat sa schimb ceva dar nu poti ,nu ai cu cine pentru ca oamenii sint lasi toti vorbesc la colturi dar nimeni nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume .
o parte din vascauanii oarecum isi merita soarta dar am ajuns la concluzia ca cealalta parte nu este obligata sa accepte toate lucrurile care le hotaraste d-nu primar .
daca tot sintem la capitolul curatenie in care oras se mai cara gunoaiele cu tractorul (mare parte din ele pina la lunca sint imprastiate pe drum)?????????
de ce nu accepta incheierea unui contract cu o firma specializata in curatenie ,contract depus de 3 ani la domnia sa ?
ecologizarea pesterii de la cimpeneasa nu doreste domnia sa sa fie curatata chiar daca finantarea este facuta de ong-uri pentru el nefiind nici un cost .
lucrurile astea spun multe

Vascau Bihor Romania spunea...

Multumesc pentru felicitari, multumesc pentru participare...
In acest moment nu dispun de timpul necesar ca sa ma ocup asa cum stiu, asa cum as vrea de acest blog, insa nu voi renunta usor la ideea pe care o am...

Din momentul in care sunt oameni care gandesc ca si mine...inseamna ca nu sunt singur/a...si inseamna ca tu si cu mine putem sa incepem sa luptam putin pentru cauza noastra.
Asta nu se va intampla intr-o zi sau in 2 insa cu timpul putem lupta ca sa facem ceva mai bun.
Sunt din generatia tanara a Vascaului, sunt acel om care isi doreste sa poata locui in casa parinteasca, sa vada orasul crescand, sa provoace o schimbare intr-o lume de mult adormita si care este in bataia de joc a celor care ne mint pe fata si ne iau in batjocura.
Visez la ziua in care orasul meu natal va fi curat, frumos si prosper...

Te rog mult sa revii cu un mail pe adresa vashcau@ymail.com, sa ne mai povestesti ce stii tu, si sa stabilim cum poti sa ai acces sa publici direct articole. (no name)
"Impreuna vom reusi". Speranta moare ultima...urmasii nostri pot trai mai bine in oraselul nostru.

cetatean spunea...

eu vin cu o propunere sa trimitem spre analiza un material pentru prima sedinta de consiliu -o analiza realista in care sa descriem mizeria existenta in oras sa vedem cum va reactiona d-nu primar si ce masuri va lua .am in posesie filmarea de la sedinta de consiliu in care consilierii au ridicat problema mizeriei din oras ,a depozitarii materialelor de constructii pe domeniul public si nici in zi de azi nu s-a luat nici o masura .
chiar daca vin consilierii sau altii din primarie cu propuneri sa se faca ceva pentru aceste lucruri raspunsul lui este aici se face ce eu dispun.

Anonim spunea...

Imi place de voi ... Discutati de parca l-ati cunoaste pe "domnul" primar. Acest asa zis primar nu saluta pe nimeni pe strada, nici macar pe strada lui. Ce sa se mai opreasca sa vorbeasca cu alegatorii lui. Acei alegatori care isi merita soarta. Domnilor locuitori ai Vascaului, o meritati. La urmatoarele alegeri puneti stampila tot pe dansul, poate reusim sa devenim comuna (nu ca nu am merita deja). Rusine sa va fie celor care l-ati ales, rusine si celor care sunt acolo si nu fac nimic pentru acest pseudo-oras.