miercuri, 29 octombrie 2008

Interviu cu un primar

Printre alte cautari care le fac zilnic pe Internet am gasit un interviu cu primarul din orasul Timisoara caruia i se adreseaza urmatoarea intrebare:
I: Care sunt, practic, obligatiile si îndatoririle unui primar?
R: Existã o lege: se numeste legea 215 care, precizeazã pe vreo trei pagini obligatiile si, cum sã zic, îndatoririle primarului.
E foarte lungã si eu am sã v-o zic numai în câteva rânduri:
-primarul emite dispozitii;
-primarul propune consiliul local, hotãrâri în anumite probleme;
-primarul reprezintã orasul în relatiile cu tertii;
-primarul coordoneazã întreaga activitate din executie, adicã din primãrie;
-primarul reprezintã consiliul local si primãria în probleme juridice, deci în procese;
-dupã aceea are obligatiuni pe linie de târguri si oboare;
-are obligatiuni pe linie de protectie socialã;

Si asa am ajuns la legea nr 215 care se poate vedea integral aici: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=27123

E veche legea, nu e nici de ieri si nici de alaltaieri...ma intreb daca primarul nostru a auzit de ea...
Poate totusi exista primari care pot trece cu vederea anumite legi...ca doar "legea e pt prosti, nu?"

10 comentarii:

mrxmry spunea...

bine mai. vad ca esti perseverent/a. scuza-ma ca nu sunt pe aceeasi lungime cu postul tau recent. dar tu prin astea doua ultime postari ce idei dai si cui? sunt bune ele oare pentru dezvoltarea orasului? ideea de baza este aceeasi in toate posturile tale.
unde e promovarea bloggului printre prieteni? e miercuri, seara, destul de tarziu. cat o mai lungesti? macar un prieten puteai sa ademenesti. dupa un timp o sa ma plictisesc sa intretin acelasi dialog cu nonsens. pana acuma nu am vazut nici macar o idee tip "luminita de la capatutl tunelului" din partea nici unuia dintre noi. se pare ca iti rapesc tot mai mult timp pretios. asa ca imi iau concediu un timp sa vad cine te-o mai baga in seama cu cate-un comment.
cred ca acest blogg e destinat pieirii.
we seek nothing but the truth ...

mrxmry spunea...

breaking news ...
hai sa ii tinem de urat pe ultimul drum si nu numai unui tanar care nu mai e cu noi.
dumneazeu sa il ierte!

what is life ... all things must pass

Vascau Bihor Romania spunea...

mda...din pacate saptamana aceasta si cealalta am foarte mult de lucru, de abia intru sa comentez si sa mai caut cate o informatie...dar tu fii pe pace ca o sa pregatesc lista, posturile de azi sunt de incalzire si ca sa iti dau tie ocupatie ;)

Auzi, din experienta mea cu paginile web si promovarea pe internet stiu sigur sa iti spun ca aceasta dureaza ... nu uita ca blogul meu are doar 2 saptamani de viata...dar mai vb noi mai incolo.
Inca nu am contactat pe nimeni pt ca nu am timp...iar cum saptamana viitoare voi fi la Bucuresti, probabil ca nu voi avea timp nici asa...ma rog...

cetatean spunea...

felicitari pentru blog!!!!!!!!!!

Vascau Bihor Romania spunea...

Mrxmry, am inceput sa prepar lista cu propuneri si lucrez la ea, insa mi-am dat seama ca prima data trebuie sa identific problemele orasului si pe urma sa gasesc solutii.
Asadar voi face prima data o lista cu lucrurile pe care le consider problematice si pe urma voi trece la solutii.
Daca tu doresti in continuare sa te comporti atat de malefic pentru cei care isi doresc ceva mai bun atunci nu ai decat...cosider ca mai bine ai da o mana de ajutor decat sa jicnesti oamenii care vor ca lucrurile sa fie bine facute.
Gandeste-te! si prima data puneti o intrebare: tu esti multumit cu orasul Vascau? Consideri ca asta este tot ceea ce se poate obtine de la orasul Vascau?
hmmmm

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
cetatean spunea...

oameni buni nu m-ai accesati internetul daca nu stiti sa scrieti sau prima data invatati si dupa aia sa va mai vad pe aici.
dupa comportamentul si vocabularul unora vad ca nici macr nu aveti cei 7 ani de acasa ce sa mai zici de respect!!!
totusi ar trebui sa stiti ca toti sunt oameni si trebuie sa ne respectam,sa ne ajutam,sa nu fim invidiosi uni pe ceilalti si in primul rand sa ne intelegem intre noi,toti avem dreptul la o orientare politica,nu trebuie sa ne oblige cineva sa votam asa cum vrea el;VOTUL ESTE LIBER!dar in vascau nu se poate numi liber,este cumparat cu alcool,si se ajunge pana la ocuparea unori posturi.
dupa cate am ajuns sa vedem localnicii acestui oras stiu sa se jigneaca cat cuprinde,sa fie invidiosi unii pe alti,sa barfeasca si nu poate nu mai vem mult si ne omoram intre noi,ca doar primarului ce ii pasa....are destule roabe dupa el,ca sa i poata indeplini "dorintele".
ati face bine sa va mai controloti vocabularul ca doar nu suntum numai in clanul primarului pentru a vorbi asa frumos,sunt pe un blog unde va faceti de toata rusinea.
va urez un craciun fericit alaturi de cei dragi si MULTA MINTE!!!(POATE CA ANUL NOU VA MAI DESCHIDE PUTIN OCHII PENTRU A FACE CE STITI SI NU CEEA CE VA DICTEAZA PRIMARUL)

cetatean spunea...

d-nu anomim de ce esti nervos?
De ce injuri te supara adevarul?
De ce crezi ca numai emi este singura nemultumita din orasul asta ?
Foarte multi nu au curajul ei sa mearga sa spuna lucrurilor pe nume si foarte rau fac.Daca simti ca nu mai poti solicita un consult la prietenul vostru Petrugan sau in cel mai rau caz fugi la urgente la Petrileni sau Nucet.
Nu te obosi sa-ti folosesti vocabularul ala frumos ca nimeni nu te baga in seama atata poti sa fii sanatos si sa dea d-zeu ca tu si primarul tau sa stai pina la pensie in primarie ,nu asta ne intereseaza
Vroiam sa se vada ce ramine dupa voi nu scaunele voastre ne interesa .
Dai cu presupusul ca e emi ,dar gresesti De ce te intereseaza persoana sa-i dai 2 pumni sa treci la amenintari ???????????
Te inseli baietas

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Vascau Bihor Romania spunea...

Deci, ca si administrator al acestui blog am dreptul sa sterg comentariile celor care nu respecta un vocabular decent.
Tarane...fa purici pe alt blog ca aici nu tine vrajeala...si inainte sa mai arunci cu presupusul gandeste-te de 2 ori...
Incultule....