joi, 16 octombrie 2008

Bucurie...

Mare mi-a fost mirarea sa vad astazi cand am intrat pe blog ca cineva deja mi-a comentat un articol. Si in numele acestui prim comentator doresc sa scriu un nou articol despre nedumerirea lui care a devenit si a mea.
Ce vreau sa ii transmit este ca nu am nici cea mai vaga idee cine sunt profesorii de la scoala din Vascau.
Marea mea nedumerire este de ce nu mai avem profesori buni in Vascau?
De ce nu avem oameni competenti asa cum am avut odata?
De ce nu se face nimic pentru a pastra oamenii competenti in zona?
De ce sunt mai buni profesorii la Stei ca si la Vascau?
Eu am invatat pe bancile acelei scoli minunate. Am amintiri placute si frumoase, la fel cum cred ca pot spune parintii mei, colegii mei si toti cei care au trecut prin aceasta scoala. Imi amintesc ca eram foarte multi elevi, clasa A si clasa B. Toti cei care ne predau si ne invatau in fiecare zi la scoala au fost niste oameni minunati, cu o mare importanta in vietile noastre.
Ce mai avem in acest moment? Ce vom avea pe viitor? E mai usor sa distrugem decat sa construim? Primarul s-a implicat cat de cat in rezolvarea acestei probleme grave pentru orasul nostru?
O sa permitem sa dispara si scoala din orasul nostru?
Astept comentarii in legatura cu profesorii de la Vascau, ce ati schimba voi la ei sau pe care i-ati schimba? Puteti chiar sa imi trimiteti articole cu ceea ce considerati voi despre aceste probleme, le vom publica pe blog fara a mentiona vreun nume, nu doresc sa ne privim urat pe strada, doresc sa indreptam lucrurile si "impreuna vom reusi".

Adresa de mail este: vashcau@ymail.com

9 comentarii:

cetatean spunea...

de ce nu avem profesori competenti in vascau ?pentru ca aia nu au avut loc ca probabil nu au fost in gratiile d-nei paunescu care stim bine ce fel de profesie a avut si cat de multa experienta are ca pedagog .
sint copii care au terminat facultati din vascau dar nu au putut intra in cadrul scolii din vascau si sint convins ca ar fi dat tot ce era mai bun in ei sa poata sa dea dovada ca pot
acuma vad ca renata muresan a inceput abecedarul informaticii cu cu copii .sper sa dea dovada ca poate pentru ca ea si fratii ei sint ceea ce sint pentru ca au muncit
nu sint de acord cu tine ca multi copii sint mutati la stei din cauza profesorilor .un copil care vrea si poate invata oriunde
eu am avut copil si la generala la stei si l-am mutat la liceul I din cauza prof de mate bogan .am copil care este la scoala la vascau si iti spun sincer ca face mate cu andru si nu sint chiar multumit dar decat sa faca naveta prefer pe banii aia sa-l dau sa faca citeva ore in particular si sa ramana cu ceva .
mutatul la scoala la stei sint ifosele parintilor si iti dau exemplu copii care sint la stei si toata ziua bat orasul dar parintii nu stiu ce fac odraslele lor dar vezi doamne nu mai sint la scola la vascau.
singura nemultumire a mea legata de scoala din vascau este faptul ca de ani de zile d-nu primar nu e in stare sa asigure lemne pentru iarna ,in scoala veche si acuma are WC-urile alea de pe vremea rusilor cred si mai are nesimtirea sa spuna la inceputul scolii ca a refacut scoala in totalitate .
eu cred ca intr-un mediu cu atitia copii primul lucru care ar trebui avut in vedere pentru cresterea lor intr-un mediu sanatos ar fi conditille de igiena.nu se poate ca in secolul XXI sa trimiti un copil in clasele I-VI la un WC fara sezut si fara apa.
cultura si activitati culturale de ce nu se fac ?are directoare cu norma intreaga la casa de cultura si inca cu studii superioare care pina la 28 de ani nu a invatat sa-si salute nici colegii,dar alte persoane din micutul paris numit vascau poate mai povestim dar acum sint obosit dar sa speram la mai bine

mrxmry spunea...

mai cetatene ... cei care au terminat o facultate sigur nu au terminat-o in vascau, asa cum reiese din commentul tau. aceia care au ajuns in stadiul de finalizare si care stiu mai mult decat ceva, nu prea cred ca au gandul de a ramane in vascau, asa ca gratiile doamnei invocate de tine nu prea isi au locul. la fel de bine putem discuta si gratiile prezentei doamne. sau nu?
cat despre cazul renatei mai bine lasati la o parte aceste discutii si scutiti fata de niste commenturi fara rost, nu o bagati in prostiile altora.

cetatean spunea...

ma da destept te-a facut mamica ta asta ai inteles tu ca si-au terminat facultatea la vascau .
dadeam exemplu profesori din vascau care predau la stei si la beius .
iti dau un exemplu Dragos Mandrea care a stat un an la scoala din cimp pentru ca d-na paunescu asa a vrut.
documenteaza-te si apoi vorbim .
copilul ala a terminat 2 facultati si ti-o spun ca este mult peste capacitatea d-nei paunescu .Intreaba ce fel de comportatment a avut fata de el si fata de altii ca el.Nu am nimic cu ea sa fie sanatoasa ,aroganta ei ma scirbeste uneori .
iar la adresa renatei aveam cuvinte de laude dar probabil tu citesti printre randuri.
deci in concluzie rastalmaceste cuvintele in adevaratul sens al cuvintului

mrxmry spunea...

ca sa fiu in ton cu tine, cetatene, imi permit te numesc PUTA. cat de elevati putem fi in exprimari pe aici.
sint copii care au terminat facultati din vascau ... asta e scrisul tau, ce ai vrea sa inteleg din el? nu cunosc nici un absolvent care sa fie profesor la stei sau la beius.
cat despre dragos ii ofer scuzele mele ca am ajus sa discut cu o "indivizibilitate" despre el. sincer, in momentul de fata, imi pare bine pentru el ca i s-a intamplat asa. doar el stie ce a fost. oricat ne-am documenta noi doi nu o sa ajungem la un numitor comun cu nimeni.
o sa vedem de ce e in stare prezenta directoare.
si poate ca e bine sa citesti si printre randuri uneori.
we all deserve to die!

cetatean spunea...

asa de vascauan esti ma putoiule ca nici macar nu cunosti profesorii care predau la stei si la beius si sint din vascau(ex coroiu manuel ,ica la lic II STEI ,la Beius Mos etc)
nu ridic si nici n-am ridicat pe nimeni in slavi dar nu ti se pare ca esti si nedocumentat si obraznic .
Documenteaza-te si vorbim la obiect nu barfim.
de aia care mor de grija altora e plin podul.....
eu am inteles ca blogul asta e facut nu sa barfim pe unii si pe altii ci efectiv sa discutam lucruri cat se poate de serioase .

Vascau Bihor Romania spunea...

Este foarte clar ca nu locul il face pe om ci invers.
Orasul Vascau a fost un oras unde oamenii si cei care au locuit aici au putut sa se mandreasca cu acest oras.
Avem profesori buni, avem ingineri, avem contabili, informaticieni, politisti, etc oameni care au facut sa ne simtim mandri ca suntem din Vascau.
Noi ceilalti care venim din urma, ne batem joc, iar copii celor care erau odata parte importanta din Vascau fug de catunul Vascau.
Acum toti sunt cum sunt si mergem din rau in mai rau. Pana cand?
D-le Cetatean asa-i ca orasul Vascau prospera, avea locuri de munca, puteai sa te duci la servici si sa vii acasa permitandu-ti o viata linistita, copii mergeau la scoala si stiai ca invata carte, etc?
Cum era atunci?
S-au pus hilinte in diferite locatii din oras...nici pe acelea nu le ingrijim...cine sa le ingrijeasca daca sunt pe domeniu public?
Eu sau cine? Pe banii mei?
De cand si pana cand cei care au firme in Vascau pot sa isi depuna marfurile pe spatiul public? hai sa facem toti la fel...unde vom ajunge?

NOI si doar noi putem schimba ceea ce se intampla...si nu vorbind cu un primar incapabil ca si cel din Vascau, ci mergand mult mai departe...si doar fiind uniti vom reusi!

Uitati-va per ansamblu la orasul Vascau si o sa realizati ca este un Oras mort...daca voi il puteti numi Oras. Cum sa fie un Oras viu daca insusi primarul hiberneaza?

cetatean spunea...

da-mi o adresa postala casuta postala si o sa-ti trimit o copie dupa cd cu sedinta de consiliu cu problemele legate de mizeria din oras .
chiar nu ma intereseaza cine esti sau daca doresti de la tv beius este un operator care de un an de zile filmeaza toate sedintele de consiliu .
Toate satele din jur au posibilitatea sa le vada in transmisie pe tv beius dar Vascaul binenteles nu.
si eu tot asa am intrat in posesia lui de la tv beius.
vineri 14.11.08 este sedinta de consiliu la primaria vascau cred ca de la ora 11.
stii care este urgenta d-lui primar :sa plateasca 100.000 EUR lucrari pentru marele incubator de afaceri(cauta-l in curtea scolii) si sa acorde spor de dispozitiv de 25% pentru angajatii din primarie.poate saracii or fi la trageri cu pusca prin transee de au nevoie de spor de dispozitiv.
FA O SOCOTEALA CITE S-AR PUTEA FACE CU 100.000 EUR PENTRU CURATENIA ORASULUI .Cite pubele pentru gunoie s-ar putea cumpara ?

cetatean spunea...

ce-ati patit fratilor ??????
ati intrat in hibernare?????

Anonim spunea...

primarul este un om de nimic