miercuri, 26 noiembrie 2008

Solutii antimizerie

"Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor Dumitru Voloseniuc este hotarit sa recurga la orice metoda pentru a-i face pe localnicii din zona Vascau si Carpinet sa nu mai arunce gunoaiele in rauri. Daca, dupa ce va sponsoriza doua luni o firma de salubritate, vor continua sa arunce gunoiul pe malul apelor, ii va amenda. Dumitru Voloseniuc este hotarit sa inceapa actiunea cu o campanie de promovare ecologica in scolile si bisericile din cele doua sate.Actiunea, desfasurata impreuna cu asociatia Environ la pestera Campeneasa, mai exact masura dezastrului pe care vicepresedintele Voloseniuc a putut sa o cunoasca la fata locului, l-a facut sa declare presei ca va propune consilierilor judeteni un proiect concret de actiune care, pe de o parte, sa stopeze deversarea de gunoaie in pestera, si, pe de alta parte, sa previna aceasta deversare. "Vrem sa scriem un proiect complet, in care sa avem in vedere atat ecologizarea pesterii, cat si proiecte de educare a localnicilor, plus integrarea ei intr-un circuit turistic", a declarat Dumitru Voloseniuc."

Asa deci: pe altii ii intereseaza insa pe primarul nostru nu? De ce nu scolarizeaza oamenii, de ce nu tine discursuri la scoala, de ce nu organizeaza impreuna cu profesorii de la scoala zile pentru curatarea orasului? Sa fie el primul in a da un exemplu, ca nu ii va cadea mainile...sau da?
Da ce mai...el nu face la el acasa, dar mai sa faca pt orasul Vascau...incredibil cat pot fi unii de dezinteresati si de mizerabili.
Sa speram ca macar autoritatile de sus vor fi mai constiincioase si se vor tine de cuvant. Oricum cu 2 sedinte nu vor face nimic...iar daca acum vor reusi sa faca curat va fi foarte important mentalizarea oamenilor pentru pastrarea unei curateniei...si nu cred ca nu vor reusi.
Schimbarea vine de la noi, fii tu primul care o face!

3 comentarii:

mrxmry spunea...

What is typical of the way thinking that people behave, what kind of links they have with each other, what means of communication used, which are rules of appreciation, what angle of world concern?

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Vascau Bihor Romania spunea...

anonimul turmentat a intrecut limita...si la acest post si ne vedem obligati sa stergem comentariile lui.

daca tot e d-na preoteasa pe acolo cu ei prin primarie ar putea sa ne ofere o mana de ajutor si sa ii invete sa vorbeasca frumos...iar domnul parinte sa le tina o slujba de pt ei sa nu fie posedati cumva...